-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialStadionul Cluj Arena a fost inaugurat de Emil Boc

Stadionul Cluj Arena a fost inaugurat de Emil Boc

Premierul Emil Boc a inaugurat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, stadionul Cluj Arena şi a tăiat panglica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în prezenţa ministrului Dezoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi a altor oficialităţi locale, informează Mediafax.

Şeful Executivului a tăiat panglica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi a spus: “Să fie într-un ceas bun”.

La ceremonie sunt prezente oficialităţi locale, parlamentari de Cluj, consilieri judeţeni, totodată la manifestareaflându-se şi preşedinta de onoare a Federaţiei Române de Atletism, Iolanda Balaş, precum şi înalte feţe bisericeşti.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că stadionul realizat la Cluj este important nu numai pentru acest oraş, dar şi pentru România şi toată mişcarea sportivă a ţării.

“Este a doua inaugurare a a unui stadion de standarde europene, internaţionale, după inaugurarea de la Bucureşti. Şi aici, ca şi în Capitală, guvernul a investit bani pentru o infrastructură sportivă de calitate şi care să permită României să organizeze mari competiţii internaţionale” a spus ministrul Elena Udrea.

Lucrările la stadionul Cluj Arena au început în luna august a anului 2009 şi au fost executate de un consorţiu de opt firme care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri şi face parte din categoria “Elite”, respectând standardele FIFA şi UEFA.

Noua arenă are şi o pistă de atletism care poate găzdui competiţii internaţionale atletice.

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fără TVA, fondurile provenind atât de la Consiliul Judeţean Cluj, cât şi de la Guvernul României, acesta din urmă alocând 14 milioane de euro pentru construcţie.

Clujenii fuseseră îndemnaţi printr-un mesaj trimis pe reţeaua de socializare Facebook să protesteze, sâmbătă, în faţa stadionului Cluj Arena, faţă de situaţia grea din România, însă acest protest nu a mai avut loc.

Cele mai citite

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă