32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecial"Spovedanie la Tanacu", in premiera pe o scena din Iasi

„Spovedanie la Tanacu”, in premiera pe o scena din Iasi

Cunoscutul regizor Andrei Serban vine duminica la Iasi cu o productie recenta a Teatrului "Odeon" din Bucuresti – "Spovedanie la Tanacu" – spectacol creat dupa romanul omonim al Tatianei Niculescu-Bran.

Piesa va fi gazduita de sala mare a Teatrului "Luceafarul", iar dupa vizionarea acesteia, Andrei Serban va participa la o dezbatere cu publicul pe marginea subiectului spectacolului.
"Spovedanie la Tanacu" este un spectacol de teatru documentar inspirat dintr-un fapt de viata real, tragic, petrecut cu doi ani in urma intr-o manastire din judetul Vaslui. O tanara maicuta, Irina Cornici, si-a incheiat viata tragic la numai 23 de ani dupa ce a fost supusa unui asa-numit ritual al exorcizarii. Tanara, bolnava, a murit dupa ce a stat legata trei zile de o cruce mare, fara apa si fara mancare, "ca sa se purifice". Pe scena ieseana vor fi proiectate si imagini din documentarul "For God Sake – Cazul Tanacu", realizat de  Tatiana Niculescu Bran, Ionut Teianului si Mirel Bran. Scenografia spectacolului "Spovedanie la Tanacu", care s-a  jucat pana acum doar in Statele Unite si pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti, este semnata de Oana Lazar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă