25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialSpitalul din Moinesti isi face heliport

Spitalul din Moinesti isi face heliport

Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti va avea in curand un heliport, astfel incat elicopterele SMURD vor putea ateriza chiar in apropierea unitatii sanitare, pe o paltforma special construita. Consilierii locali din Moinesti au aprobat acordarea in folosinta gratuita a unui teren in suprafata de 3.500 metri patrati, in scopul realizarii obiectivului "Studiu de amplasare heliport si culoar de zbor la Spitalul Moinesti". Managerul spitalului, dr. Adrian Cotarlet, a declarat ca platforma de aterizare-decolare va fi amenajata in imediata apropiere a spitalului, astfel incat timpul de transfer al bolnavilor din si spre elicopter sa fie cat mai scurt cu putinta.
"Pentru situatiile de maxima urgenta, totul va fi cat se poate de practic si rapid, eliminandu-se timpii pierduti cu transportul pacientilor cu ambulanta.

Pentru crearea celor mai bune conditii de zbor, se vor lua masuri ca in jurul platformei sa nu existe nici un obstacol care ar putea obtura vizibilitatea pilotilor in timpul manevrelor", a mai precizat dr. Adrian Cotarlet.
Spitalul din Moinesti este cea mai importanta institutie in asigurarea asistentei medicale pentru locuitorii municipiului si ai comunelor arondate (peste 150.000 de persoane).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă