26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialSpion israelian condamnat la moarte în Iran

Spion israelian condamnat la moarte în Iran

Un bărbat acuzat ca fiind informator al Israelului şi având un rol important în uciderea unui cercetător nuclear în 2010, a fost condamnat la moarte de autorităţile iraniene, conform telegraph.co.uk.

Purtătorul de cuvânt al sistemului judiciar Iranian, Mohseni Ejeie, a declarat că sentinţa a fost dată la mai puţin de o săptămană de la începerea procesului teroristului Majid Jamali Fashi.

Avocaţii apărarii au la dispoziţie mai puţin de 20 de zile pentru a face apel la această decizie.

Jamali Fashi a fost declarat drept principalul suspect în cazul uciderii lui Ali Mohammadi, fost profesor al Universităţii din Teheran, care a fost omorât într-un atac cu bombă petrecut în Ianuarie 2010.

Acesta a fost acuzat că a ataşat o bombă unei motocicletă plasată chiar în faţa casei lui Ali Mohammadi, asasinându-l pe acesta. Fashi mai este acuzat de cooperare cu agenţia de spionaj din Israel.

Islamiştii au dat vina pe evrei şi pe americani pentru dispariţiile inexplicabile a unor oficiali ai armatei şi cercetători nucleari.

Vesticii şi Israelienii îi suspectează pe Iranieni că vor să dezvolte arme nuclare sub pretextul razboiului civil şi al programelor spaţiale, acuzaţii negate cu vehemenţă de autorităţile de la Teheran.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă