2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialSpectacolele saptamanii

Spectacolele saptamanii

La Oradea a debutat “Saptamana Teatrului Scurt”, festival aflat la a XV-a editie si care se va termina la 26 noiembrie. Manifestarea cuprinde peste 26 de evenimente, spectacole, mese rotunde, dezbateri etc. pe tema teatrului scurt. Aceasta editie este dedicata implinirii unei jumatati de veac de la infiintarea sectiei romane, existenta astazi prin activitatea nota-bila a trupei “Iosif Vulcan”.
In cadrul “saptamanii teatrale” vor putea fi urmarite spectacole prezentate de teatrele “Lucia Sturza-Bulandra” si “Ion Creanga” din Bucuresti, teatrul “Sica Alexandrescu” din Brasov, “Scaunele” , spectacol prezentat de Teatrul German de Stat din Timisoara, in directia de scena a lui Victor Ioan Frunza, muzica originala compusa si interpretata live de Cari Tibor, decorurile si costumele fiind semnate de Adriana Grand.
Si, desigur, gazdele, adica trupa “Iosif Vulcan” prezinta in acest festival spectacolul “Nevestele vesele din Windsor”, de W. Shakespeare, muzica apartinand compozitorului Tibor Cari, in versiunea scenica semnata de Victor Ioan Frunza, Marian Popescu si Victor Balint si o distributie de elita.
– Teatrul National din Cluj-Napoca prezinta, joi, “Du pain, les poches pleines” de Matei Visniec in limba franceza, vineri specta-colul se repeta, iar duminica, prezinta “Cerere in casatorie” de A. P. Cehov, regia apartinandu-i lui Sorin Misiriantu.
– Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca prezinta miercuri “Wayzeck”, vineri “Discipolii”, iar duminica “Jacques sau supunerea” de E. Ionesco, ultimele doua cu traducere la casca. Luni, 28 noiembrie, “Bachantele”, in regia lui David Zinder din Israel.
– Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu are in programul acestei sapta-mani: in 22 noiembrie “Omul care a vazut moartea” de Victor Eftimiu; in 23 noiembrie “Tache, Ianke si Cadar” de V. I. Popa, iar in 24 noiembrie “Gaitele” de Al. Kiritescu. In 25 noiembrie este programata avanpremiera “Plastilina” de Sigariev, iar o zi mai tarziu se reia “Omul care a vazut moartea”. Plus turneul din Alba Iulia, cu trei spectacole pe care le-am anuntat si care au loc in zilele de 22, 23 si 24 noiembrie.
– Teatrul National din Timisoara inaugureaza astazi, in “Holul cu oglinzi”, de la ora 21.00, suita unor spectacole de minicabaret. Seria debuteaza cu “Destainuirile lui Jacques Brel”, in regia si scenariul actorului Ion Rizea. Scenografia este semnata de Krisztina Nagy, iar muzica de Horea Crisovan. Iar in 25 noiembrie va prezenta piesa “Mireasa din Messina” de F. Schiller, in regia lui B. Guhr.
– Filarmonica de Stat “Banatul”, dirijata de Vlad Conta, prezinta in 25 noiembrie un concert al carui solist este Cristean Macelaru din SUA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă