30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSpectacol total la King of Europe

Spectacol total la King of Europe

A şasea rundă a Campionatului European de Drift a adus la Constanţa cei mai buni piloţi din ţară şi din Europa, pentru un spectacol absolut.

 

Viteză, derapaje controlate, cauciucuri tocite şi mult fum, ingrediente pentru o cursă de drift care încântă prin unicitate în motorsport. O astfel de cursă a avut loc în weekend, în parcarea centrului comercial Maritimo. Evenimentul a reprezentat a şasea etapă a unuia dintre cele mai puternice campionate ale Bătrânului Continent, Campionatul European de Drift – King of Europe. În paralel s-a disputat şi o etapă de Campionat Naţional, câştigată de Călin Ciortan, cel care se luptă cu şanse reale şi la primul loc în ierarhia competiţiei continentale.

Pentru publicul venit în număr mare să asiste la curse, numele învingătorului poate nu are o foarte mare relevanţă, ceea ce au putut vedea însă le-a încântat cu siguranţă privirea. De la maşini stock, cu foarte puţine modificări, până la cea a ungurului Adam Kereny, un BMW din 2006 modificat până la ultimul şurub, motorul fiind împins la peste 500 de cai-putere, iar interiorul modificat şi el în totalitate pentru o distribuire a greutăţii mai eficientă. „În 2007 am început să particip la curse cu normă întreagă. Am reuşit să mă impun la King of Europe în 2009. Sper să câştig şi anul acesta, dar sunt mulţi piloţi foarte buni, printre care şi Călin (Ciortan – n.r.), care are şi talent şi o maşină foarte bine pusă la punct”, a declarat ungurul Kereny.

Călin Ciortan a fost responsabilul cu spectacolul la Constanţa. El a început să practice driftul în urmă cu cinci ani. „Am fost la un show în Bucureşti şi am rămas impresionat. M-am apucat şi eu, am pus la punct maşina şi acum am progresat. Din păcate, e un sport destul de costisitor şi ai nevoie de sponsori, iar aceştia nu se prea înghesuie. Pasiunea este însă mare şi facem sacrificii destule”, a spus Călin Ciortan. 

 

 

Concurent la 17 ani

O figură aparte la întrecerile de drift din România este Iulian „Jumy” Jumuga. La doar 17 ani, el concurează cot la cot cu veteranii întrecerii. „M‑am apucat de acest sport datorită tatălui meu. El este un foarte mare pasionat şi a preparat maşina. În urmă cu un an mi-a dat-o şi mie să fac o tură şi a remarcat că am ceva calităţi. De atunci am concurat eu. Este greu pentru că nu avem sponsori, dar mergem înainte”, a spus Jum, care concurează pe un BMW aproape stock, modificări fiind aduse la suspensie şi la interior, unde sunt obligatorii anumite măsuri de siguranţă. 530 de ca-putere a avut cea mai bine preparată maşină participantă la Campionatul European de Drift – King of Europe, Constanţa.

 

3-400 de euro este valoarea anvelopelor, care pot fi uşor distruse la o cursă de genul celei de la Constanţa.

 

La 17 ani, Iulian „Jumy” Jumuga este pasionat de drift

Piloţii au tocit pneurile pe asfaltul din Constanţa

 

Motorul maşinii lui Adam Kereny a fost complet modificat

 

 

Cele mai citite

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...
Ultima oră
Pe aceeași temă