15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSpectacol total la Fightmania

Spectacol total la Fightmania

Prima gală de arte marţiale la care au participat numai sportivi din judeţul Constanţa a fost o reuşită.

 

Se poate spune că România are deja o tradiţie în ceea ce priveşte luptele de contact. Fie că e vorba de box sau de arte marţiale, sportivii români au reuşit să se impună pe plan internaţional. Pentru a ajunge pe marile scene ale lumii trebuie însă să existe cadrul necesar, la nivel local, astfel încât sportivii să aibă un punct de plecare în activitatea competiţională. Pentru sportivii constănţeni, acest cadru îl reprezintă Fightmania, o gală de arte marţiale care, sâmbătă, şi-a desfăşurat prima ediţie. Organizatorii au invitat să lupte sportivi ai judeţului, de la cluburile locale, iar asta într-o organizare care s-a ridicat la standarde internaţionale.

Cei mai buni luptatori de K-1 şi MMA ai Constanţei s-au întâlnit în ringul Fightmania, gală ce a avut loc la Sala Sporturilor. A fost un turneu piramidal K-1, în care opt luptători talentaţi s-au confruntat pentru şansa de a aspira la centura mondială Sharks Fight Championship League (SFC), competiţie interna­ţională. De asemenea, pentru prima dată într-o gală de arte marţiale organizată în România, s-a putut vedea un meci de MMA Strike între Florin Matei şi Adrian Lazăr, luptă după un regulament ce face ca în ring să se desfăşoare o adevărată demonstraţie de forţă, tehnică şi dovadă de sânge rece. Au fost disputate mai multe meciuri, iar în ring au urcat sportivi de la 8 ani, respectiv categoria 30 kilograme, până la greii de peste 18 ani şi 95 de kilograme. Cea mai interesantă parte a galei a fost piramida care s-a desfăşurat la categoria 71 kilograme şi al cărei învingător a fost recompensat cu 1.000 de lei şi dreptul de a disputa meciul pentru centura mondială a SFC.

Organizat de clubul Keru Kento Systems Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, evenimentul a fost un succes, iar organizatorii au anunţat că vor mai oferi publicului constănţean astfel de gale.

Promovarea constănţenilor

Gala Fightmania este un eveniment conceput pentru dezvoltarea şi promovarea sportivilor constănţeni practicanţi de arte marţiale, atât la nivel competiţio­nal cât şi de imagine. Diferitele stiluri de luptă prezente în cadrul evenimentului, K1, MMA sau Keru Kento MMA, au creat un adevărat recital al sporturilor de contact prin intermediul căruia sportivii de pe litoral au fost puşi în lumina reflectoarelor.

Următorul eveniment de acest gen va avea loc la jumătatea lunii august, atunci fiind aşteptată şi o participare internaţională.

 

 

Cele mai citite

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

România va fi „măturată” de ciclonul Ashely, spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat duminică dimineață că România va fi afectată semnificativ de ciclonul Ashley în următoarele ore, subliniind că pericolul principal...

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...
Ultima oră
Pe aceeași temă