27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialSpecialişti în fonduri europene, şcoliţi la Bioterra

Specialişti în fonduri europene, şcoliţi la Bioterra

Funcţionari publici de rang înalt care se ocupă cu gestionarea fondurilor europene au obţinut masterate sau au făcut cursuri de specializare la controversata universitate, scrie evz.ro

 „Specialiştii” în administraţie şi în absorbţia de fonduri europene s-au şcolit în facultăţi care au dat diplome pe bandă rulantă.

Funcţionari publici de rang înalt ori de la diferite instituţii ale statului din teritoriu s-au şcolit la controversata Universitate Bioterra. Acestora li se adaugă şi o serie de parlamentari, foşti miniştri ori secretari de stat care au cochetat cu această instituţie de învăţământ, fie ca absolvenţi, fie ca profesori. Interesant este că, în contextul în care România are probleme serioase în absorbţia şi cheltuirea banilor europeni, o bună parte dintre specialiştii care se ocupă cu acest lucru s-au „specializat” la Bioterra, universitatea cercetată că a dat diplome pe bandă rulantă.

Printre absolvenţi se numără Zvetlana Enache, directorul Direcţiei Contabilizare Plăţi Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii (MADR). Ea a obţinut la Bioterra un masterat în Securitate comunitară şi terorism, în perioada 2005-2007. A fost economist la Agenţia Domeniului Statului, în perioada Guvernului Năstase, între 2003 şi 2004, consilier la Agenţia SAPARD, între 2004 şi 2007 şi, apoi, director adjunct în MADR. În 2006, Universitatea Bioterra a beneficiat de bani europeni, alocaţi de Ministerul Agriculturii pentru un seminar: „Bioetica Alimentaţiei în corelaţie cu tradiţia alimentară şi convingerile religioase în contextual unei agriculturi durabile”.

Un alt funcţionar care gestionează fonduri europene, şcolit la Bioterra, este Ioan Merca, consilier superior la Camera Agricolă a Judeţului Cluj. Specializat la universitatea- problemă este şi Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi. Printre profesorii care predau la această universitate îl regăsim pe fostul Director general al Corpului de Control din Ministerul Agriculturii, Cristian Ovidiu Simion. La aceeaşi facultate a fost profesor şi deputatul PDL Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în MADR. La Facultatea de Drept a predat şi senatorul PSD Cătălin Voicu.

1,1 miliarde de euro riscă să piardă România în anul 2013, bani care ar trebui să îi primim de la UE

Citeşte şi:

SCANDALUL BIOTERRA. Două dintre persoanele care l-au şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra au fost arestate

Andronescu: Dacă se dovedeşte că profesorii de la Bioterra sunt vinovaţi, nu mai au ce căuta acolo

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă