1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialŞpaga pentru primar: 50.000 de euro

Şpaga pentru primar: 50.000 de euro

Antonie Bunei este acuzat de DNA că a primit mită 50.000 de euro pentru a retroceda mai multe terenuri din satul Poiana Mărului.

Antonie Bunei, primarul comunei Zăvoi din judeţul Caraş-Severin, a fost reţinut de către procurorii Direcţiei Naţio­nale Anticorupţie. Împreună cu consilierul personal şi încă o persoană, Bunei fusese invitat la DNA Timişoara pentru a da unele explicaţii. Se pare că oamenii legii au probe care îl incriminează pe primarul Antonie Bunei că ar fi primit şpagă 50.000 de euro. „Banii ar fi fost daţi chiar de un denunţător pentru a rezolva o problemă de fond funciar”, spun surse judiciare.

Terenurile în cauză sunt situate pe raza comunei, la aproximativ 20 de kilometri de vatra satului, în Poiana Mărului. Este cunoscut faptul că zona respectivă este un adevărat colţ de rai. De aici nu lipsesc pădurile de brad pentru aer ozonat, poienile aproape drepte şi oglinda lacului de acumulare ce se întinde pe zeci de hectare. Pe malurile sale au fost construite numai în ultimii ani peste 30 de pensiuni sau hoteluri. În Poiana Mărului se află şi o mânăstire şi chiar un hotel cu peste 1.000 de locuri de cazare. Cei mai numeroşi sunt în zonă bănăţenii din zona Timişoara, care au şi făcut ca preţurile pe teren să explodeze. Au fost cazuri în care s-au cerut chiar şi 50 de euro pentru un metru pătrat de poiană pe malul apei. Poiana Mărului este de zeci de ani unul dintre locurile de relaxare pentru bănăţeni şi nu numai.

Tocmai terenurile din zona Muntele Mic-Poiana Mărului par să fie mărul discordiei dintre primarul comunei Zăvoi, Antonie Bunei, şi alţi primari din jurul Zăvoiului. Situaţia nu este tocmai nouă. De-a lungul timpului, localnicii s‑au plâns că au rămas fără terenuri – aceasta în ciuda faptului că, deşi în acte erau proprietarii unor parcele de teren, s-au trezit peste noapte că nu mai au nici un metru pătrat de teren.  

Primarii s-au supărat pe Bunei

În urmă cu nici o săptămână, prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, la o întâlnire cu reprezentanţii Prefecturii Caraş-Severin, Antonie Bunei a fost acuzat de primarii unor comune din apropiere că au rămas fără o parte din terenuri în urma falsificării de documente cu ajutorul unor notari. Antonie Bunei este membru PSD, iar din 1990 şi până acum, el a fost primar cu o singură întrerupere de patru ani.

Cele mai citite
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă