12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSOV l-a înregistrat pe Obreja cu microfoane DNA, când îi cerea bani

SOV l-a înregistrat pe Obreja cu microfoane DNA, când îi cerea bani

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu l-a înregistrat pe fostul preşedinte al federaţiei Române de Box Rudel Obreja cu microfoane DNA, conform motivării deciziei de arestare a lui Obreja, citată de B1.ro.

Rudel Obreja i-ar fi cerut mită lui Vîntu cu promisiunea de a-i asigura o sentinţă avantajoasă în dosarul în care acesta este cercetat pentru favorizarea infractorului.

Citeşte şi: L-a înfundat Vîntu pe Obreja?

Conform motivării formulate de procurorii DNA, Vîntu l-a înregistrat pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box în timp ce acesta îi cerea mită.

Obreja i-ar fi pretins un milion de euro omului de afaceri pentru a exercita influenţă pe lângă preşedintele Secţiei Penale din cadrul Curţii Supreme. Acesta, la rândul său, avea să discute cu magistraţii ICCJ pentru a obţine o sentinţă favorabilă în dosarul lui Vîntu.

Conversaţia dintre Obreja şi Sorin Ovidiu Vîntu a avut loc la casa omului de afaceri care era echipată cu tehnică de înregistrate şi sisteme de monitorizare puse la dispoziţie de Direcţia Naţională Anticorupţie, susţin procurorii.

Citeşte şi: UPDATE Rudel Obreja, arestat pentru 29 de zile. Preşedintele FR de Box, acuzat de trafic de influenţă

În acelaşi timp, Rudel Obreja se temea să nu fie interceptat şi i-ar fi sugerat lui Vîntu să discute cifrat sau să folosească sisteme de bruiaj.

După condamnarea la doi ani de închisoare cu executare a lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru favorizarea lui Nicolae Popa, în dosarul FNI, Obreja a mai revenit cu o ofertă. Fostul preşedinte al Federaţiei de Box i-ar mai fi cerut un milion de euro pentru dosarul de la Tribunalul Bucureşti, în care Vântul este cercetat de prăbuşirea FNI.

Rudel Obreja este arestat în prezent pentru 29 de zile, fiind suspectat de trafic de influenţă.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...
Ultima oră
Pe aceeași temă