5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialSotul Iuliei Buje, propus consul general la Torino in locul acesteia

Sotul Iuliei Buje, propus consul general la Torino in locul acesteia

Alexandru Mugurel Buje este propus pentru ocuparea functiei de consul general al Romaniei la Torino, post ocupat pana in prezent de sotia sa, Iulia Buje, au declarat, joi, pentru Mediafax surse guvernamentale.

Potrivit acelorasi surse, Iulia Buje, va ocupa in continuare un post de functionar consular la Torino, dar fara atributii de conducere.

Alexandru Mugurel Buje a fost in trecut consul general al Romaniei la Milano, data la care sotia sa ii era asistenta, dupa cum sustin membri ai comunitatii romanesti din Italia, ea avand de fapt titulatura de consul.

El a fost inlocuit la Milano de Tiberiu Dinu, diplomat a carui rechemare de la post a fost ceruta de premier, in primavara acestui an.

Consulatul general al Romaniei la Torino, desi infiintat mult mai recent decat cel de la Milano, are o istorie agitata. Inaugurat oficial la 3 decembrie 2007 de fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, consulatul a fost condus initial de Alexandru Dumitrescu. Dar, dupa doar sapte luni de la deschidere, MAE anunta, la 27 iunie 2008, ca activitatea Consulatului de la Torino si a consulului general Alexandru Dumitrescu se afla sub ancheta ministerului.

Purtatorul de cuvant al ministerului de la acea data, Cosmin Boiangiu, a declarat, la acea data, pentru Mediafax, ca Inspectoratul General al MAE face verificari in ceea ce priveste activitatea Consulatului si a consulului general al Romaniei la Torino pentru mai multe motive, inclusiv sesizari formulate de reprezentantii Ministerului Muncii dupa targul de locuri de munca de la Torino. Surse oficiale au precizat insa, pentru Mediafax, ca verificarile in cazul consulului ar fi inceput inca din luna aprilie 2007, cand la Torino a fost efectuat un control preventiv.

Consulul general Alexandru Dumitrescu a fost rechemat in tara in urma unei decizii a Guvernului, la 31 iulie 2008. Apoi, a fost numita consul general Iulia Buje iar sotul sau, Mugurel Buje, a fost numit consul tot la Torino.

Iulia Buje a intrat in atentia presei in iarna acestui, mai exact in februarie cand a sustinut, intr-o declaratie acordata ziarului "Cotidianul", ca, in perioada 1998-2000, actualul ministru de Interne italian, Roberto Maroni, a sunat de mai multe ori la Consulatul de la Milano pentru a interveni in favoarea a trei angajati romani ai sai.

Cele mai citite
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...
Ultima oră
Pe aceeași temă