24.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Soții Bodnariu, puși sub acuzare pentru violență împotriva minorilor, se mută în România. Cum motivează decizia

Soții Ruth și Marius Bodnariu, ai căror copii au fost luați, anul trecut, de autoritățile norvegiene, au anunțat că se vor stabili în România, după ce au fost puși sub acuzare pentru violențe împotriva minorilor, informează News.ro.

Familia Bodnariu a anunţat că a luat decizia de a se muta în România, urmând să găsească un loc unde îşi va stabili reşedinţa. Soţii Ruth şi Marius Bodnariu s-au declarat surprinşi de hotărârea autorităţilor norvegiene de a continua ancheta împotriva lor pentru violenţe împotriva minorilor, precizând că este vorba de acelaşi caz, început în noiembrie 2015.

Cu o inimă recunoscătoare şi plină de mulţumire faţă de Dumnezeu şi faţă de dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă că ne-am hotărât să ne stabilim în România. După întoarcerea copiilor, mai cu seamă în ultima vreme, am încercat să ne găsim intimitatea, liniştea şi pacea în familie prin a părăsi Naustdal şi a vizita România. Considerăm deja aceasta ca pe o reuşită din mai multe motive, ceea ce ne-a determinat să luăm decizia de a rămâne în România. Ne pare rău că nu am reuşit să comunicăm mai mult până în prezent, dar am considerat potrivit să aşteptăm mai întâi o reacţie din partea oficialităţilor din Naustdal la scrisoarea de înştiinţare pe care am trimis-o în urmă cu câteva zile. Acum observăm că atenţia este deturnată de alte ştiri, aşa că ne simţim liberi să anunţăm şi în mod public această schimbare”, au precizat pe Facebook.

Citește și:  Soții Bodnariu, puși sub acuzare pentru violenţe împotriva minorilor

Totodată, familia Bodnariu a făcut precizări cu privire la punerea sub acuzare: „Legat de cazul cu poliţia, dorim să facem câteva clarificări: nu este un caz nou, este acelaşi caz început în noiembrie 2015. Nu sunt date sau dovezi noi şi cu toate acestea ne surprinde decizia oficialilor de a continua acest caz într-o astfel de manieră”.

Soţii Ruth şi Marius Bodnariu au fost puşi sub acuzare pentru violenţe împotriva minorilor, relata, joi, Norway Info. Informaţia a fost confirmată de avocatul lui Ruth Bodnariu, Ingrid Breistein. Ea a subliniat că femeia şi-a recunoscut parţial vina. Şi avocatul tatălui, Ragnhild Torgersen, a spus că Marius Bodnariu a fost pus sub urmărire penală.

Municipalitatea Naustdal din Norvegia a decis că cei cinci copii ai lui Marius şi Ruth Bodnariu se pot întoarce acasă, a anunţat în iunie un purtător de cuvânt al familiei, preotul Cristian Ionescu, într-un comunicat publicat pe Facebook. Autorităţile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care două dintre fete s-ar fi plâns că primesc corecţii fizice de la părinţi. Copiii au fost plasaţi la familii-surogat, ulterior fiind deschisă şi procedura de adopţie.

Cazul a stârnit o controversă aprinsă privind acţiunile serviciilor norvegiene de protecţie a copilului, Barnevernet. Mii de oameni au manifestat în întreaga lume în semn de solidaritate cu familia de români.

Citește și:  Familia Bodnariu şi-a recuperat copiii, după mai mult de jumătate de an

 

Ultima oră
Pe aceeași temă