7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSondaj: Selecția națională Eurovision, urmărită doar de un sfert dintre români

Sondaj: Selecția națională Eurovision, urmărită doar de un sfert dintre români

Selecția națională a Eurovision 2016 a fost urmărită, anul acesta, de 25,1% din populația României, arată un sondaj INSCOP realizat în perioada 21 – 28 martie, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului, 69,2% dintre români declară că nu au urmărit selecţia naţională de anul acesta, iar 5,7% dintre subiecţi nu ştiu sau nu răspund la această întrebare. 

Dintre cei care şi-au exprimat o preferinţă pentru artistul care ar trebui să reprezinte România în Suedia, cei mai mulţi dintre respondenţi l-au nominalizat pe Ovidiu Anton (18,8%). Acesta este urmat la mare distanţă de Mihai Trăistariu (7%). Urmează Florena (1,7%), Dream Walkers (1,4%) şi Vanotek feat. The Code & Georgian (1,2%). 

Citește și: Ovidiu Anton va cânta la Londra, Amsterdam şi Bruxelles, înainte de concursul Eurovision 2016

„Trebuie remarcat însă că 69,5% dintre respondenţi refuză să exprime o opinie privind artistul care ar fi fost cel mai potrivit să reprezinte România în Suedia. Procentul ridicat de români care nu au indicat un concurent favorit nu este surprinzător în contextul în care peste două treimi au declarat că nu au urmărit acest concurs”, precizează iniţiatorii sondajului. 

În privinţa şanselor lui Ovidiu Anton la concursul Eurovision organizat în Suedia, părerile românilor sunt împărţite. 11,2% dintre respondenţi consideră că piesa care reprezintă România se va clasa în jumătatea superioară a clasamentului final; 9,2% – că piesa interpretată de Ovidiu Anton va ocupa un loc în jumătatea inferioară a clasamentului; 7,9% nu cred că melodia va trece de semifinale, în timp ce numai 6,7% spun că aceasta se va clasa pe podium sau chiar va câştiga competiţia. 

Citește și: FOTO. EUROVISION 2016. Mihai Trăistariu susţine că i-au fost boicotate voturile şi că vrea să facă plângere penală

Majoritatea românilor însă – 65% – preferă să nu se pronunţe cu privire la subiect, foarte probabil pentru că nu au urmărit evenimentul de calificare. 

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul. Volumul eşantionului a fost de 1.063 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. 

Citește și: VIDEO. Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision cu piesa “Moment of Silence”

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă