27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialSommet-ul s-a sfarsit! Amintirile raman

Sommet-ul s-a sfarsit! Amintirile raman

Parlez-vous fran·aise? Ca vorbim sau nu limba franceza, ca suntem mai mult sau mai putin francofoni, un lucru este cert: cu toti am participat, fizic sau moral, la Zilele Francofoniei care au avut loc in Bucuresti in perioada 27-30 septembrie. Hilton, Marriott, Crowne Plaza, Inter etc. sunt doar cateva dintre hotelurile care i-au gazduit pe demnitarii si participantii la Sommet.
Angajatii hotelurilor unde au fost gazduiti sefii de stat si de guvern pe durata evenimentului au ramas profund impresionati de bunul-simt, de discretia si modestia de care acestia au dat dovada, indeosebi in cazul presedintelui Frantei, Jacques Chirac, si al printului Albert de Monaco.

Cel mai ravnit burlac, punctual si fara pretentii

Printul Albert de Monaco – unul dintre cei mai ravniti burlaci din lume, participant la Sommet-ul Francofoniei – a fost oaspetele Hotelului Hilton, unde a fost gazduit intr-un apartament duplex ultraluxos, renovat complet dupa ultima moda si special pentru acest eveniment. Alteta sa a luat doar micul dejun la hotel, la clubul de pe acelasi etaj cu apartamentul in care a stat, camera 538, etajul 5.
„Este un om minunat, politicos, popular, charismatic, un om vesel si fara prea multe pretentii”, a declarat Georgeta Danceanu, bucatareasa care i-a oferit micul dejun. De asemenea, a afirmat ca printul, care a fost insotit de trei persoane, a consumat iaurt cu musli, fructe si cafea. Femeia a mai marturisit ca „nu l-as fi deosebit in veci pe print de ceilalti oaspeti ai hotelului, daca nu mi s-ar fi atras atentia”. De asemenea, printul Albert de Monaco a mai impresionat prin punctualitate si lipsa de pretentii. El nu a avut decat o singura dorinta: ca in senzationala baie, dotata cu robinete de ultima generatie si cu un jacuzzi ultramodern, sa ii fie reglat televizorul pe un canal de stiri britanic. Si, desi gurile rele au vehiculat, pe ici pe colo, cum ca printul ar fi cerut si fetite pentru a-si „omori” timpul liber, lucratorii SPP dezmint acest lucru, ei afirmand ca Albert de Monaco a respectat strict programul impus de organizatorii Sommet-ului Francofoniei si nu a parasit camera de hotel decat pentru a participa la actiunile oficiale. De asemenea, nici nu a primit musafiri in apartamentul sau.
In acelasi hotel au mai fost cazati presedintele Confederatiei Elvetiene, Moritz Leuenberger, si premierul canadian, Stephen Harper, de asemenea foarte modesti si lipsiti de pretentii.

Vin rosu frantuzesc vechi de 12 ani pentru Chirac

Nici presedintele Frantei, Jacques Chirac, nu a avut parte de un altfel de tratament. „El a fost gazduit, timp de trei zile, de Hotelul Marriott, la etajul 8, camera 850, care se pare ca este cea mai mare si cea mai scumpa din hotel: „Parliament Presidential Suite”. Si daca printul Albert a beneficiat de un mobilier ultramodern, iata ca presedintele Chirac a locuit intr-un apartament mobilat in stil clasic, format din birou, living, dormitor si utilat cu o superba bucatarie. De asemenea, in apartamentul prezidential tronau, pe una dintre mese, o sticla de sampanie Dom Perignon din anul '95 si doua sticle de vin frantuzesc rosu vechi de 12 ani.
Dupa cum au afirmat lucratorii hotelului, si prezenta lui Chirac a fost una destul de discreta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă