BitDefender este compania producatoare de solutii antivirus cu cea mai rapida crestere a incasarilor la nivel mondial in 2005, arata un studiu independent ce a fost dat recent publicitatii de compania americana specializata in cercetari de piata International Data Corp (IDC).
Conform acestor date, firma romaneasca a urcat pe locul sase mondial in clasamentul producatorilor de antivirus pentru consumatorii finali, cu o cota de piata pe acest segment estimata la 1,3%, BitDefender fiind singurul produs romanesc care a ajuns vreodata in Top 10 mondial pe segmentul sau.
Pentru perioada analizata (2005), BitDefender este castigator pe toata linia, inregistrand cele mai bune rate de crestere in mediul corporatist, precum si cele mai mari rate de crestere a numarului de clienti si a incasarilor realizate pe segmentul consumer. Practic, incasarile sale la nivel mondial au crescut in 2005 cu 123,7% comparativ cu 2004, aceasta fiind cea mai mare cifra raportata dintre toti producatorii mondiali. În segmentul corporatist, vanzarile au crescut cu 73% in 2005, iar numarul de clienti in segmentul consumer a crescut cu 154,1% la nivel mondial.
Încasarile pe segmentul consumer au crescut cu 176,7%. “Faptul ca am castigat cei mai multi clienti confirma cele 20 de premii internationale din perioada 2005-2006 ale BitDefender pentru cea mai buna tehnologie de securitate informatica din lume, a declarat Bogdan Dumitru, CTO si seful echipei de cercetare-dezvoltare BitDefender. Asteptam cu nerabdare clasamentul din 2006, an in care am inregistrat cresteri si mai importante (cand vanzarile produselor BitDefender au crescut cu peste 70% fata de 2005).
In Romania, BitDefender este lider de piata, cu circa 38% cota de piata, aceste produse de securitate protejand majoritatea companiilor autohtone si a diviziilor importante ale companiilor multinationale care activeaza aici.
Piata mondiala de produse antivirus este estimata de IDC la 4,3 miliarde de dolari in 2005, iar cresterea incasarilor va fi constanta, urmand ca veniturile industriei sa ajunga la 7,3 miliarde de dolari pe an in 2010. În 2007, veniturile industriei vor creste cu 13,6 procente, estimeaza compania americana de analiza.