21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialSocietatea de Utilitati Rurale Mures se bate cu pierderile si rau-platnicii

Societatea de Utilitati Rurale Mures se bate cu pierderile si rau-platnicii

Apa livrata in mediul rural din judetul Mures se pierde in proportie de peste 50 la suta. Directorul Societatii de Utilitati Rurale (SUR), Virgil Blaj, a declarat ca procentul ajunge chiar pana la 70 la suta in localitatile limitrofe municipiului Targu-Mures, desi distanta dintre sursa si consumator este mai mica decat in zonele de pe campie.
„Din pacate, in primavara aceasta s-a inregistrat o exacerbare a acestor pierderi, in sensul ca in locurile unde erau conductele mai bune, in zona metropolitana Cristesti, Sangeorgiu de Mures, Ungheni, fata de zona de campie, inregistram pierderi exagerat de mari”, a spus Blaj. El a adaugat ca principalul factor il constituie vechimea retelelor de distributie aflate in proprietatea administratiilor locale.
„Boala aceasta se va termina prin semnarea unui contract in care pierderile vor fi platite de cei care le creaza”, a adaugat directoul SUR Mures. El a mai afirmat ca in situatia in care pretul apei livrate de societate in mediul rural al judetului nu acopera pierderile decat in proportie de 40 la suta, iar firma inregistreaza facturi neachitate de consumatori, se ajunge in situatia in care furnizorul de apa „Aquaserv” este pe punctul ca SUR sa fie actionat in judecata.
„Suntem notificati si am urmarit sa facem un program de esalonare, dar la aceste cantitati de pierderi, un astfel de program pare nerealist si nu dorim sa ducem in eroare conducerea "Aquaserv" si sa le punem in pericol investitiile in care sunt angajati”, a mai spus directorul SUR. Potrivit acestuia, datoriile societatii catre regia furnizoare de apa potabila se ridica la peste 24 de miliarde lei vechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă