21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialSLOVENIA: Violeta Bulc, noua propunere pentru postul de comisar european

SLOVENIA: Violeta Bulc, noua propunere pentru postul de comisar european

Autorităţile de la Ljublijana au anunţat, vineri, că a propus-o pe vicepremierul Violeta Bulc ca reprezentantă în Comisia Europeană. Ea a fost desemnată în locul fostului premier Alenka Bratusek, care primise funcţia de vicepreşedinte pentru Energie în noua echipă a Comisiei Europene anunţată de Jean-Claude Juncker.

Violeta Bulc, în vârstă de 50 de ani, deţine funcţia de vicepremier responsabil cu Dezvoltarea în Guvernul format luna trecută de noul premier sloven Miro Cerar şi este membru al partidului de centru-stânga SMC.

Susţinută de grupul liberal din Parlamentul European, Bratusek şi-a retras joi candidatura, după ce a fost respinsă miercuri de eurodeputaţi cu o largă majoritate (112 voturi împotrivă şi 13 pentru).

Nominalizarea vicepremierului Violeta Bulc nu este susţinută în unanimitate în coaliţia de centru-stânga aflată la guvernare la Ljublijana. Partidul Desus şi social-democraţii au votat împotriva acestei candidaturi şi au anunţat că o susţin pe eurodeputata socialistă Tanja Fajon.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă