38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialSituatia ministrului Andronescu, unul dintre subiectele discutate la sedinta Coalitiei

Situatia ministrului Andronescu, unul dintre subiectele discutate la sedinta Coalitiei

Sedinta coalitiei PDL-PSD a inceput, luni, la Parlament, unul dintre subiecte fiind situatia ministrului Educatiei, liderii PDL sustinand ca ordinul emis de Andronescu in legatura cu directorii de scoli trebuie retras, iar social-democratii afirmand ca sunt subiecte mai importante pe ordinea de zi, potrivit Mediafax.

Intrebat in legatura cu situatia ministrului Andronescu, premierul Emil Boc a raspuns ca "programul de guvernare se executa, nu se discuta".

Ministrul Vasile Blaga a declarat, la sosirea la Parlament, ca premierul si-a spus punctul de vedere in legatura cu subiectul Andronescu, iar ordinul emis de ministrul Educatiei trebuie retras. Intrebat daca poate fi schimbat un ministru direct de catre premier fara ca subiectul sa fie discutat in coalitie, Blaga a raspuns ca exista un protocol al coalitiei si i-a indemnat pe jurnalisti, fara a da alte detalii, sa il citeasca.

Pe de alta parte, presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat, la sosirea la sedinta coalitiei, ca exista subiecte mai importante decat cel legat de Ecaterina Andronescu.

Liderul grupului PSD de la Senat, Ion Toma, a declarat, la inceputul sedintei, ca ordinul emis de Andronescu nu face decat sa rezolve problema numirilor politice la nivelul directorilor de scoli. Toma a sustinut ca aceste numiri politice au fost incepute de chiar de reprezentantii PDL.

Democrat-liberalul Teodor Stolojan, a mentionat, tot la inceputul sedintei, ca ministrul Educatiei si-a manifestat intentia sa discute cu prim-ministrul si sa arate care este justificarea acestui ordin. Intrebat daca ministrul Educatiei va trebui remaniat, el a aratat ca mai intai trebuie sa se lamureasca despre ce este cu acest ordin si ca acest subiect va fi discutat in sedinta coalitiei.

De asemenea, liderul PSD Liviu Dragnea a spus ca ordinul ministrului vizeaza depolitizarea numirii directorilor de scoli.

Deputatul PDL Gelu Visan a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca grupul parlamentar asteapta, luni, o reactie a premierului privind ordinul dat de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, deputatii PDL sustinand in continuare demiterea acesteia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă