9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialSite-uri de presă franceze, atacate de hackeri

Site-uri de presă franceze, atacate de hackeri

 Site-urile franceze, Le Parisien, L’Express şi Radio France, sunt inaccesibile, după ce vineri dimineaţa au fost atacate de hackeri, relatează Le Monde în ediţia electronică, citat de Mediafax.

Ei au blocat accesul la site-urile publicaţiilor: L’Express, 20 minutesc şi Le Parisien ale trustului Radio France, Mediapart, Slate, Vanity Fair şi Gamekult.  De asemenea, nu pot fi accesate nici site-urile unor companii precum Accor, Alinea, Thalys sau Kiloutou.

L’Express a confirmat, pentru Le Monde, că site-ul său este inaccesibil, dar a precizat că este o problemă de la compania care găzduieşte aceste site-uri, Oxalide.

Oxalide a confirmat, într-un mesaj pe Twitter, că se confruntă cu un „incident privind infrastructura sa.” Două ore mai târziu, tot pe Twitter, Oxalide declara că "sursa problemei a fost identificată, unele site-uri sunt din nou funcţionale şi că incidentul este în curs de rezolvare."

Blocarea site-urilor sugera iniţial un atac cibernetic prin blocarea serviciului, dar este puţin probabil ca un astfel de atac să poată bloca toate site-urile găzduite de o companie, comentează Le Monde.

Mai multe grupuri de hackeri au ameninţat recent că vor desfăşura acţiuni "de amploare" împotriva unor site-uri franceze, dar până în prezent nu a apărut nici o revendicare a atacului de vineri.

Cele mai citite

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

România și-a aflat ultima adversară din Liga Națiunilor

Lituania a învins cu 1-0 Gibraltarul în returul barajului pentru Liga C a Ligii Națiunilor și va face parte din grupa României, alături de...
Ultima oră
Pe aceeași temă