37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialSistemul parcarilor cu plata, invins de un avocat din Alba Iulia

Sistemul parcarilor cu plata, invins de un avocat din Alba Iulia

Introducerea sistemului de blocare a autoturismelor de catre societatea care administreaza parcarile publice din municipiul Alba Iulia a declansat, asa cum era de asteptat, conflicte intre soferi si angajatii firmei. De la intrarea in vigoare a hotararii Consiliului Local au fost blocate, cu ajutorul sistemelor specifice, 14 autoturisme. Reprezentantii societatii care administreaza serviciul de parcari cu plata – „Tracia Trade Exim” SRL Targu-Mures – au afirmat ca in 10 din aceste cazuri a fost achitata taxa de deblocare, in timp ce in restul de patru „amenda” a fost contestata in instanta.
Unul dintre cei „sanctionati”, avocatul Horatiu Bica, a reusit performanta de a „invinge” sistemul. Avocatul albaiulian a obtinut o ordonanta presedintiala, cu ajutorul careia si-a deblocat masina cu un flex.
Juristul „Tracia Trade” a precizat ca hotararea judecatoreasca si executarea silita au fost ilegale pentru ca nu ar fi fost respectata legislatia, respectiv pentru ca decizia nu le-a fost comunicata. „Masina a fost deblocata cu flexul fara nici un act procedural. Conform legii, trebuia sa fim prezenti si noi la derularea procedurii de executare silita”, a adaugat Muresan.
Horatiu Bica, avocatul care a invins „sistemul”, sustine ca intreaga procedura a fost legala, in conditiile in care instanta a dispus „de indata si fara somatie” obligarea societatii la deblocarea autoturismului. El a adaugat ca hotararea Judecatoriei a fost adusa la cunostinta reprezentantilor „Tracia Trade”, dar ca acestia au refuzat sa o puna in aplicare pana cand nu primesc motivarea sentintei. „Toata procedura s-a desfasurat legal. Pentru ca au facut plangere penala, voi face si eu demersuri pentru denuntare calomnioasa”, a spus Bica.
In 22 iunie, Judecatoria Alba Iulia a incuviintat cererea de executare silita formulata de Horatiu Bica si a obligat SC „Tracia Trade” SRL la plata cheltuielilor de executie, in valoare de 5,1 milioane de lei vechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă