36.4 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialSiria: Zeci de terorişti ISIS au fost ucişi în atacuri aeriene

Siria: Zeci de terorişti ISIS au fost ucişi în atacuri aeriene

Cel puţin 32 de combatanţi ai grupării Stat Islamic (SI) au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi, duminică, în nordul Siriei, în 15 lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale, informează Agerpres.

Potrivit directorului Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), Rami Abdel Rahmane, atacurile aeriene au vizat pozițiile Statului Islamic la nord, est și sud-est de orașul Raqa.

Totodată, el a precizat numărul victimelor ar putea fi mai mare, întrucât bilanțul a fost realizat numai pe baza datelor provenite de la un singur spital din Raqa.

Citeşte şi: Aviaţia britanică a efectuat primele atacuri împotriva Statului Islamic în Siria

O coaliție internațională condusă de Statele Unite bombardează pozițiile grupării jihadiste Statul Islamic începând din septembrie anul trecut.

Franța, care participă la această coaliție, și-a intensificat atacurile aeriene după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți și revendicate de Statul Islamic.

Marea Britanie a efectuat miercuri primele sale lovituri aeriene în Siria, iar Germania a aprobat vineri un plan pentru a se alătura coaliției internaționale din Siria contra grupării jihadiste.

Citeşte şi: Guvernul din SIRIA ar putea coopera cu rebelii, împotriva grupării Stat Islamic

Gruparea Statul Islamic controlează suprafețe întinse din Irak și Siria și și-a stabilit orașul Raqa drept capitala sa de facto. Raqa a devenit ținta atacurilor atât ale coaliției internaționale conduse de SUA, cât și ale aviației siriene și ale Rusiei. Aceasta din urmă a lansat o campanie aeriană în Siria pe 30 septembrie acest an.

 

Cele mai citite

Declarații șocante făcute de un fost angajat al lui Zuckerberg: „Când era supărat, flutura o sabie pe lângă programatori”

Într-un TikTok viral, un fost programator Facebook a afirmat că Mark Zuckerberg, devenit CEO al Facebook, a amenințat odată angajații cu o sabie katana. Motivul...
00:01:09

VIDEO: Proteste în Sydney cu privire la decizia avortului din SUA

Mii de australieni s-au alăturat sâmbătă protestelor zgomotoase din întreaga țară împotriva anulării de către Curtea Supremă a Statelor Unite a dreptului constituțional al...

Cât mai așteaptă camioanele care ies din România pe la Giurgiu

Camioanele care ies din România prin PTF Giurgiu au de aşteptat 90 de minute controlul de frontieră din cauza numărului mare de astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă