26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialSinistratii de la Vadu Rosca refuza stramutarea la Botirlau

Sinistratii de la Vadu Rosca refuza stramutarea la Botirlau

O vizita neanuntata, facuta de prefectul Ion Oprea in cartierul de la Botirlau unde s-au construit locuinte pentru sinistratii din Vadu Rosca, a scos la iveala ca doar circa 30 de familii ale caror locuinte au fost afectate de inundatiile din iulie 2005 s-au mutat in noile locuinte construite.
Prefectul Ion Oprea a tinut sa precizeze faptul ca hotararea de a construi acele locuinte a fost luata doar pentru ca cetatenii au decis ca nu mai doresc sa locuiasca in casele din zonele inundabile. „Daca ne amintim cu totii, in august 2005 nu era unul care sa spuna ca nu vrea sa se mute. Autoritatile au tinut cont de dorinta lor de stramutare si au primit teren cu titlu gratuit. Au fost alocate de Guvern cateva zeci de miliarde pentru viabilizarea amplasamentului. Au fost facute investitii pe tot ceea ce inseamna infrastructura aferenta energiei electrice, bani alocati pentru materiale de constructii, dar mai ales si pentru manopera.
Chiar daca au fost anumite probleme in derularea contractului privind realizarea celor 146 de case, totusi receptia caselor s-a realizat. Aveam convingerea ca cetatenii se vor muta in case, insa am constatat ca numarul familiilor care s-au mutat pe amplasament nu depaseste 30″, a declarat prefectul Ion Oprea.

Termenul de 45 de zile este pe punctul de a expira

Prefectul Oprea a mai declarat ca i-a cerut primarului comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, sa intocmeasca o situatie concreta cu familiile care s-au mutat, precum si cele care nu s-au mutat si motivele pentru care acestea din urma nu locuiesc la Botirlau. „I-am cerut aceasta situatie primarului, intrucat in contractul incheiat intre Consiliul Local Vulturu si beneficiarul unei locuinte exista o clauza care prevede ca daca in 45 de zile de la receptia locuintelor – care s-a facut pe 28 aprilie – familiile respective nu se vor muta, isi pierd dreptul de proprietate asupra locuintei”, spune prefectul Ion Oprea. Reprezentantul s-a declarat chiar revoltat vizavi de situatia intalnita la Botirlau. „Am vazut si oameni gospodari care si-au amenajat prin forte proprii locuintele. Totodata, nu pot sa-mi explic de ce un numar foarte mare de cetateni care au suferit asa de mult ca urmare a inundatiilor nu vin sa locuiasca in noile case. Sa intelegem ca nu mai au nevoie de ele? Sa intelegem ca sunt considerate case de vacanta? Sau deja au uitat ceea ce a insemnat furia apelor din 2005? As mai dori sa fac cunoscut faptul ca in caz de alte calamitati Guvernul nu va mai aloca bani pentru reconstructia altor case”, a afirmat Ion Oprea. Prefectul a mai spus ca in doua saptamani cei care fac dovada ca au locuit si locuiesc la Botirlau vor primi si sobele de teracota.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă