21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialSinistratii de la Vadu Rosca refuza stramutarea

Sinistratii de la Vadu Rosca refuza stramutarea

22 de familii de sinistrati din Vadu Rosca care nu s-au mutat in termen de 45 de zile in casele ridicate de Guvern au ramas fara locuinte, dupa ce consilierii locali din cadrul Consiliului Local Vulturu au decis sa le retraga dreptul de proprietate a acestora. Consilierii au hotarat ca satenii sa aiba un drept de contestatie de 15 zile, perioada in care oamenii pot justifica de ce s-au mutat sau nu in aceste case. „Care au avut gand de mutat s-au mutat. Restul insa au lasat casele in paragina, asa cum au fost predate de constructor, cu buruieni in fata usilor”, a spus viceprimarul Constantin Dumitrescu, care a adaugat ca, pentru a nu taia in carne vie, le-a permis satenilor sa poata avea drept de contestatie.

„Pe data de 12 iulie vom convoca o sedinta extraordinara de Consiliu Local in care vom analiza contestatiile satenilor din Vadu Rosca si, in functie de ce motive au avut ei, vom decide daca le vom mai permite acestora sa locuiasca pe islazul de la Botarlau sau nu”, a mai spus Dumitrescu. Comisia formata de Consiliul Local Vulturu a identificat si alte 17 locuinte in care satenii s-au mutat doar partial, viceprimarul comunei solicitand consilierilor o perioada de gratie de doua saptamani pentru satenii care inca nu s-au decis definitiv daca se vor muta sau nu pe islazul de la Botarlau. Viceprimarul Dumitrescu a mai spus ca la nivelul comunei Vulturu exista noua solicitari de locuinte sociale din partea unor familii cu probleme financiare grave care ar putea primi locuintele sinistratilor din Vadu Rosca.

„Sa ne dea materialele de constructie inapoi”

Prin procesul-verbal de donare/primire sinistratii se obligau sa se mute in locuinte in 45 de zile si, de asemenea, se obligau sa isi asigure locuintele in caz de inundatii, incendii si cutremure. Cele 22 familii de sinistrati din Vadu Rosca ce si-au pierdut luni dupa-amiaza dreptul de proprietate asupra caselor construite de ANL pe islazul comunal din Botarlau ameninta cu revolta. „Daca au decis sa ne ia casele, sa ne dea materialele de constructie inapoi. Ori ne dau cimentul si fierul care ni le-au dat sa ne refacem locuintele, ori ne lasa in pace si ne lasa sa ne gospodarim cum putem noi. Daca ne iau casele fara sa ne dea materialele, atunci va iesi revolta mare”, sustine Ghita Postolache (68 ani), una dintre sinistratele care si-au pierdut locuinta la Botarlau. La randul sau, Cristache Postolache (70 ani), sotul femeii, este si mai revoltat de decizia autoritatilor locale. „Daca imi iau casa, bag furca in ei. Am scapat de inundatii, dar o sa mor in puscarie pentru omorul pe care o sa-l fac”, a spus Cristache Postolache. Omul spune ca nu se muta definitiv la Botarlau fiindca acolo nu-si poate creste animalele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă