15.1 C
Bucharest
Wednesday, 4 October 2023
HomeSpecialSingura GROAPĂ de GUNOI din judeţul Alba a fost închisă. Vezi motivul

Singura GROAPĂ de GUNOI din judeţul Alba a fost închisă. Vezi motivul

Groapa de gunoi din Alba Iulia, singura din judeţul Alba, a fost închisă vineri.

Decizia autorităţilor locale a fost impusă de faptul că groapa de gunoi nu respecta normele Uniunii Europene privind protecţia mediului.

Deşeurile din Alba vor fi transportate în alte judeţe până anul viitor, când se va finalizată construcţia unui depozit de deşeuri menajere.

Şeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuţ Hălălai, a declarat, pentru MEDIAFAX, că groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, aflată la ieşirea din municipiul Alba Iulia, ultima care mai era funcţională în judeţul Alba, a fost închisă începând de vinery.

Joi a fost ultima zi în care s-a mai permis depozitarea deşeurilor acolo.

Operatorii de salubritate din judeţul Alba vor transporta gunoaiele la depozite conforme din Sibiu şi Mureş până anul viitor, când va fi gata depozitul de deşeuri care se construieşte în Alba.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că deşeurile din Alba Iulia vor fi transportate la depozitul din Cristian, judeţul Sibiu, ceea ce a determinat o scumpire a tarifului de salubritate din municipiul Alba Iulia.

Preţul final pe care îl vor plăti locuitorii din Alba Iulia pentru ridicarea gunoiului este de 5,65 de lei pe lună – un tarif mai mare cu peste 40 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:08

Mexicanii protestează în Mexico City la 55 de ani de la un masacru studențesc

Furia s-a răspândit pe străzile din Mexico City luni (2 octombrie) pentru a marca cei 55 de ani de la un masacru studențesc care...
00:01:08

Mexicanii protestează în Mexico City la 55 de ani de la un masacru studențesc

Furia s-a răspândit pe străzile din Mexico City luni (2 octombrie) pentru a marca cei 55 de ani de la un masacru studențesc care...
00:00:40

Videoclipul surprinde o minge de foc luminând cerul de deasupra localității Oxford

Videoclipul martorilor oculari a arătat o minge de foc uriașă luminând cerul nopții deasupra orașului Oxford, din sudul Marii Britanii, luni (2 octombrie), în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies