33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în finală la New Haven. Wozniacki învinsă din...

Simona Halep s-a calificat în finală la New Haven. Wozniacki învinsă din nou!

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 23 WTA, a acces pentru a patra oară în acest an, în finala unui turneu WTA, după ce a învins-o în această noapte, cu scorul de 6-2, 7-5, pe sportiva daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 4, în penultimul act la New Haven (SUA), potrivit Mediafax. Wozniacki a pierdut pentru a doua oară, luna aceasta, în faţa unei românce.

Halep a avut nevoie de o oră şi 20 de minute pentru a obţine a patra sa victorie în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA şi pentru a accede astfel în finala turneului Premier cu 690.000 de dolari premii.

Adversara de sâmbătă a româncei este Petra Kvitova din Cehia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 3, deţinătoarea trofeului la New Haven. Kvitova a întrecut-o, vineri, cu scorul de 6-0, 6-1, pe conaţionala sa Klara Zakopalova, locul 33 WTA.

Kvitova şi Halep se vor afla pentru prima dată faţă în faţă pe terenul de tenis.

Simona Halep va încerca să-şi ajudece al patrulea titlu din carieră, primul din categoria Premier, după ce a triumfat în 2013 la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch şi Budapesta. Până în prezent, ea a mai jucat trei finale, două la Fes (2010 şi 2011) şi una la Bruxelles (2012), toate pierdute.

Calificarea în finală este recompensată cu 320 de puncte WTA şi cu 62.300 de dolari. Câştigătoarea va primi 470 de puncte WTA şi 117.000 de dolari.

Halep: Sunt foarte încrezătoare, voi încerca să fiu calmă în finala cu Kvitova

Simona Halep a declarat că este foarte fericită că a câştigat semifinala cu sportiva daneză Caroline Wozniacki, la New Haven, şi că este încrezătoare şi va încerca să fie calmă în finala cu Petra Kvitova (Cehia), informeazăwtatennis.com.

„Sunt foarte foarte fericită că am câştigat acest meci, deoarece eram emoţionată înainte de meci – este o jucătoare de top. Dar am jucat foarte bine. Şi adversara mea a jucat bine, dar şi eu, şi am încercat să facem un meci frumos, pentru că erau semifinalele. Sunt foarte încrezătoare acum. Aceasta a fost o perioadă bună pentru mine. Am jucat foarte bine şi am simţit bine jocul. Mă simt pe teren mult mai bine decât înainte. În ceea ce o priveşte pe adversara mea din finală, Petra Kvitova, ştiu că ea loveşte mingea foarte puternic, dar nu am văzut-o prea mult jucând, astfel că vom vedea ce va fi. Voi încerca să fiu calmă. Este important să joc relaxată, pentru că e finala”, a spus Halep.

Caroline Wozniacki a declarat că Halep a determinat-o, prin jocul său, să facă mai multe greşeli decât de obicei. „M-a forţat la nişte lovituri pe care nu voiam să le fac astăzi. Am încercat să îmi schimb jocul puţin, dar nu a fost ziua mea. Însă ea a jucat foarte bine. Cu siguranţă. Simt că am făcut mai multe greşeli decât de obicei şi trebuie să spun că am făcut asta din cauza jocului ei şi a nivelului jocului de aici. Eram obişnuită să câştig aici şi ador să câştig. A fost frumos, dar astăzi nu am câştigat. Evident, este puţin dezamăgitor. În acelaşi timp, am avut un parcurs foarte bun aici atât e mulţi ani… Şase ani… Timpul zboară”, a adăugat Wozniacki.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă