37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialSimona Halep felicitată de premierul României pentru succesul de la New Haven....

Simona Halep felicitată de premierul României pentru succesul de la New Haven. Jucătoarea de tenis a câştigat turneul considerat al patrulea, ca importanţă, în circuitul WTA

Premierul Victor Ponta a felicitat-o pe jucætoarea de tenis Simona Halep pentru câøtigarea turneului de la New Haven, al patrulea sæu trofeu în circuitul WTA, calificând performanfla sportivei drept „un moment istoric”, anunţă Mediafax.

 

„Felicitæri Simona Halep pentru victoria de la New Haven, care reprezintæ al patrulea titlu WTA câøtigat în ultimele luni! Victoria din finalæ împotriva Petrei Kvitova este un moment istoric, care îi oferæ sportivei noastre un loc în top 20 WTA, cu cea mai spectaculoasæ urcare în ierarhia mondialæ. Mult succes în continuare la US Open! Suntem mândri de tine!”, este mesajul premierului Victor Ponta, se aratæ într-un comunicat remis agenfliei MEDIAFAX.

 

Jucætoarea de tenis Simona Halep, locul 23 WTA, a câøtigat, sâmbætæ, turneul de la New Haven (SUA), obflinând al patrulea titlu din carieræ, dupæ ce s-a impus în finala cu sportiva cehæ Petra Kvitova, numærul 9 WTA øi a treia favoritæ, scor 6-2, 6-2.

 

Simona Halep a obflinut pentru prima datæ un titlu din categoria Premier, dupæ ce a triumfat în 2013 la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch øi Budapesta. Pânæ în prezent, ea a mai jucat trei finale, douæ la Fes (2010 øi 2011) øi una la Bruxelles (2012), toate pierdute.

 

Halep a obflinut pentru performanfla de la New Haven 117.000 de dolari øi 470 de puncte WTA.

 

Sportiva originaræ din Constanfla, în vârstæ de 21 de ani, va fi începând de luni pe locul 19 WTA. Ea este a patra româncæ din istorie care accede în Top 20 WTA, dupæ Virginia Ruzici, Irina Spârlea øi Ruxandra Dragomir. Halep este prima sportivæ din România care se numæræ printre cele mai bune 20 de jucætoare de tenis din lume dupæ mai bine de 13 ani. În ianuarie 2000, Dragomir ocupa locul 20 WTA, fiind ultima româncæ în Top 20 WTA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă