0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialSimona Halep: “E foarte greu să ajung numărul unu. Nu ştiu dacă...

Simona Halep: “E foarte greu să ajung numărul unu. Nu ştiu dacă pot câştiga un Grand Slam”

Simona Halep le-a vorbit fanilor despre planurile de viitor. Vrea să ajungă cea mai bună din lume, dar e conştientă că este foarte greu să treacă de Serena Williams. Luptă zilnic cu problemele medicale şi a făcut sacrificii enorme pentru anul de vis pe care l-a încheiat la Turneul Campioanelor.

"Va urma un an foarte greu, voi avea multe puncte de apărat. Trebuie să joc pentru ceva. Am ajuns la un nivel foarte înalt şi trebuie să îmi propun să am nişte obiective ca să mă pot motiva. În primul rînd vreau să ajung din nou la Singapore. Totul va începe de la primul turneu, care e pe 5 ianuarie.E foarte greu să ajung numărul 1. Ea încă joacă! Nu ştiu sigur dacă pot cîştiga un Grand Slam. Trebuie să am şi noroc, trebuie să mă simt bine timp de 2 săptămîni. E greu să joci contra jucătoarelor din top 50 sau chiar 100. Şi eu cînd eram acolo îmi doream să le bat pe cele din fruntea clasamentului, a spus Simona Halep în cadrul emisiunii “ După 20 de ani” de la Protv.

Halep a vorbit şi despre plusurile din jocul ei: "Mi-am schimbat serviciul în ultima vreme, jocul meu e mult mai puternic, criticile m-au ajutat mult. Multă lumea a zis că serviciul nu e aşa bun şi am lucrat mult la el. Am o viteză de reacţie foarte bună, anticipez mingile foarte mult. Încerc să fiu mult mai agresivă.  Eu nu sînt aşa puternică fizic, dar am toate aceste atuuri. Mentalul mă ţine aici unde sînt. Totuşi, mai vreau să progresez.

Halep le-a mărturisit fanilor că are problem de sănătate şi că face eforturi pentru a-şi putea continua cariera la cel mai înalt nivel: "Zilnic fac pregătire fizică, exerciţii pentru spate, fac asta pentru că am avut probleme destul de grave la spate. Doctorul mi-a zis să fac asta. Deşi în viaţa de zi cu zi sînt mai nehotărîtă, pe teren mă schimb total".

Simona Halep le-a dat veşti proaste fanilor. Cea mai bună jucătoare din România vrea să se lase la tenis la cel mult 30 de ani.

"Sînt sacrificii cînd faci tenis, renunţi la multe, la prietenii, la cluburi, la viaţa de liceu, care e cea mai frumoasă. Mai mergeam şi eu cluburi, dar îmi trebuiau 3 zile să îmi revin, aşa că am renunţat. Am timp după. Plecam la 7 la antrenament, de multe ori cu taxiul pentru că tata nu se trezea. E foarte greu, oricum tenisul e foarte costisitor. Acum, mulţumesc lui Dumnezeu, pot să iau pe cine vreau, cînd vreau cu mine.La 28-30 de ani vreau să mă retrag. Vreau să fiu generoasă cu mine, îmi doresc mult o familie, copii", declarat Simona Halep pentru Protv.

 

Cele mai citite

Încă puțin și ajunge și în România! Când va fi disponibilă aplicația Threads

Aplicația Threads a fost lansată în SUA și în Marea Britanie, iar în curând va ajunge și în Europa. Aplicația Threads urmează să devină...

Burduja cere conducerii Hidroelectrica accelerarea proiectelor începute înainte de ’89

Ministrului Energiei, Sebastian Burduja a vizitat astăzi o hidrocentrală începută înainte de 1989, în judeţul Iaşi, lângă Paşcani, care în prezent este într-un stadiu...

Un autoturism cu patru tineri a căzut în apele unui râu din Argeș

Un autoturism în care se aflau patru tineri a căzut, sâmbătă, în apele unui râu, în municipiul Câmpulung, din județul Argeș, potrivit agerpres.ro. Potrivit Inspectoratului...
Ultima oră
Pe aceeași temă