30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecial"Simbioza" intre pensionari italieni si tineri romani care furau din magazine

„Simbioza” intre pensionari italieni si tineri romani care furau din magazine

Mai multi pensionari din orasul italian Genova, cu varste cuprinse intre 70 si 90 de ani, sunt acuzati de folosirea serviciilor unor tineri romani care furau diverse produse din magazine, pe care le vindeau apoi batranilor la jumatate de pret, relateaza Le Temps, in editia electronica monitorizata de Mediafax.

Batranii, dintre care cel mai in varsta, Ugo, are 96 de ani, au fost retinuti de carabienieri, in urma cu cateva zile. Ei risca sa fie anchetati pentru tainuire in legatura cu bunuri furate, alaturi de trei romani si alte sase persoane. O batrana, tot de 96 de ani, a declarat ca a actionat din necesitate. Batranii sunt suspectati, totodata, de organizarea unui mic trafic cu produse furate din supermarketuri in regiune.

De cateva saptamani, magazinele din Genova erau jefuite de grupuri mici de persoane, adesea de romani, care furau produse de menaj, bunuri alimentare si alte obiecte mici. Intrigati, carabinierii i-au urmarit pe hoti si au descoperit astfel batranii, care-i asteptau in parc. Bunurile furate erau vandute pe loc, la jumatate de pret.

 

"Ce vreti? Cu pensia mea, nu mai pot face fata", a declarat Ugo pentru cotidianul italian La Stampa, care a dezvaluit cazul, citat de Le Temps. "Nu am suficienti bani pentru hrana (…) Eu, care am muncit toata viata si mi-am platit impozitele, nu mi-as fi imaginat sa ajung la 90 de ani sa am probleme cu justitia", a continuat acesta.

Ceilalti batrani au facut declaratii similare. "Ieseam in parcuri pentru a nu mai fi singuri si pentru a vedea ce prieteni mai traiesc. Ulterior, i-am intalnit pe acesti tineri. Ei ne aduceau marfa, pe care o cumparam la jumatate de pret. Astfel puteam sa cumparam si noi", a declarat un batran. "Cu 500 de euro pensie pe luna, nu reusim sa supravietuim. Ne este foame si asa am cazut de acord", a continuat acesta.

In principal, complicii lor romani le aduceau batranilor paine, cafea, paste si legume, dar si busuioc pentru "pesto".

 

Zvonul s-a raspandit, iar numarul "clientilor" a crescut. Venind in parcuri, unii au inceput sa ceara putin somon, un flacon de parfum sau chiar produse electronice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă