1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialSiemens concediază cel puțin 11.000 de oameni

Siemens concediază cel puțin 11.000 de oameni

Grupul german Siemens va concedia cel puţin 11.600 de persoane, dintr-un total de peste 360.000, parte a unui program de reducere a costurilor cu circa 1 miliard de euro, a declarat directorul general al Siemens, Joe Kaeser, potrivit Bloomberg. 

Restructurarea companiei şi înfiinţarea unei noi divizii va conduce la eliminarea a 7.600 de posturi, în timp ce alte 4.000 de poziţii vor fi desfiinţate după ce au devenit inutile pentru diviziile regionale, a spus Kaeser într-o conferinţă cu analişti şi investitori, organizată la New York. „Unii angajaţi lucrează la coordonare, la analiză. Circa 20% dintre aceştia vor putea primi alte posturi, dar nu ce au făcut până acum”, a spus el.

Kaeser a ocupat anterior funcţia de director financiar al Siemens, iar după preluarea conducerii grupului a început o analiză a afacerilor pentru a identifica măsuri care să crească încrederea investitorilor, afectată după ratarea ţintelor de profit în mandatul predecesorului său, Peter Loescher.

Grupul se va concentra pe activităţi de electrificare, automatizare şi digitalizare, în timp ce divizia de sănătate va fi administrată separat. Noua structură va conduce la economii ale costurilor de circa 1 miliard de euro până în 2016.

Siemens concurează cu grupul american General Electric pentru achiziţia diviziei de energie a companiei franceze Alstom. General Electric a prezentat o ofertă de 17 miliarde de dolari pentru o parte a operaţiunilor Alstom, în timp ce Siemens a anunţat că va înainta o propunere la 16 iunie.

Cele mai citite

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă