2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialŞi în Bulgaria se vor închide spitale

Şi în Bulgaria se vor închide spitale

Numărul spitalelor din Bulgaria ar trebui diminuat de la 400 la 130, a declarat joi ministrul bulgar al Sănătăţii, Anna-Maria Borisova, într-un interviu acordat postului de televiziune bTV, relatează site-ul bulgăresc în limba engleză Novinite.com, citat de Mediafax.

 

Ministrul bulgar al Sănătăţii a afirmat că restul de 270 de unităţi medicale vor fi restructurate în centre de post-tratament sau în centre de îngrijire medicală.

Borisova a declarat că Ministerul Sănătăţii va elabora o nouă metodologie pentru stabilirea salariilor medicilor din Bulgaria. Între criteriile prevăzute se vor număra gradul de dificultate al activităţii, cât şi calificările şi titlul deţinut.

Ministrul a prezentat săptămâna trecută unele din priorităţile Ministerului bulgar al Sănătăţii, dintre care introducerea unui card pentru asigurările de sănătate, ameliorarea tratamentului de prevenire şi a sistemului de intervenţii de urgenţă din Bulgaria.

Nominalizarea lui Borisova în calitate de ministru al Sănătăţii a fost aprobată la sfârşitul lui aprilie de Parlamentul din Sofia, ca urmare a demisiei lui Bojidar Nanev, acuzat că ar fi încheiat acorduri în defavoarea statului pentru achiziţionarea de medicamente împotriva gripei A/H1N1.

Cele mai citite

S-au aprins luminițele festive în București! Primăria Capitalei a deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei

Iluminatul festiv din Capitală şi luminile din Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei au fost aprinse, joi, de trei elevi care au luat medalii...

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei...
00:01:08

O dronă arată un apel la rugăciune la moscheea avariată din Gaza

O dronă arată un apel la rugăciune la moscheea serios avariată din Gaza, în urma bombardamentelor efectuate de Israel și Hamas, în războiul început...
Ultima oră
Pe aceeași temă