26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialŞi-a înjunghiat soţia însărcinată şi a fost pus în libertate

Şi-a înjunghiat soţia însărcinată şi a fost pus în libertate

Un bărbat din Galaţi care şi-a mutilat soţia însărcinată în luna a cincea umblă în conti­nua­re liber şi-şi tero­rizeze victima. Acest lucru se întâmplă pentru că agresorul a fost lăsat în libertate de poliţişti şi judecători. Elena Oană, în vârstă de 26 de ani, mamă a doi copii, a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a fost atacată cu cuţitul de soţ în locuinţa mamei sale.

Bărbatul a înjunghiat-o mai întâi pe mama ei şi apoi, orbit de furie, a înjunghiat-o şi pe ea. Lama de cuţit i-a secţionat tinerei femei coloana vertebrală. „Din păcate, de acum înainte femeia va rămâne în cărucior, supusă unei paraplegii din care se poate muri, din cauza proastei îngrijiri, că n-are cine s-o îngrijească, asta e clar”, ne-a declarat medicul Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Imediat după comiterea tentativei de omor, agresorul a fost reţinut de poliţiştii din Cosmeşti, localitatea în care îşi are domiciliul, apoi a fost lăsat în libertate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Galaţi, Cristina Tatulici, poliţiştii nu au avut baza legală pentru a-l reţine! „Poliţiştii l-au audiat, au audiat martorii şi martorii asistenţi, dar pentru ca Florin Oană să fie reţinut aveau nevoie de certificatul medico-legal, pentru a se stabili fapta comisă de acesta. Poliţiştii aveau nevoie de acest document care să certifice că Oană pusese în pericol viaţa celor două femei. Aşa că, după audieri, l-au lăsat liber, până când medicii eliberau certificatul medico-legal care să dovedească gravitatea faptei”, ne-a spus purtătorul de cuvânt a IJP Galaţi.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi care au preluat cazul au cerut Tribunalului Galaţi judecarea în lipsă a lui Oană şi arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiile de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav. Surprinzător, instanţa a hotărât lăsarea în libertate a agresorului pentru încă trei săptămâni. Decizia a fost motivată prin „lipsă de procedură şi lipsă de apărare” a agresorului, care nu a fost reprezentat de un avocat. Instanţa a stabilit un nou termen, pe 7 mai, pentru a decide dacă îl arestează sau nu.

Lăsat în libertate, autorul dublei tentative de omor îşi terorizează soţia cu telefoanele şi chiar a încercat să pătrundă în Secţia de Reanimare, unde aceasta este internată. „Bărbatul e liber ca pasărea cerului, zburdă şi dă telefoane. Pacienta, când deschide telefonul şi-l aude pe cel care a atacat-o cu cuţitul, se face palidă şi tremură. Se pare că a încercat să intre şi în secţie”, ne-a spus medicul Nicolae Bacalbaşa, care este şi şeful Secţiei ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Cele mai citite

Verdict dur pentru Rodri! Cât va lipsi mijlocașul lui City

Pep Guardiola a confirmat absența lui Rodri pentru tot restul sezonului, după o accidentare gravă suferită în derby-ul cu Arsenal. Rodri, mijlocașul central al echipei...

Naomi Osaka, început excelent sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou!

Naomi Osaka a reușit să încheie o serie lungă de meciuri pierdute după ce s-a alăturat antrenorului Patrick Mouratoglou, având un start excelent la...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...
Ultima oră
Pe aceeași temă