17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSeptembrie "relanseaza" concedierile

Septembrie „relanseaza” concedierile

» Incepand cu aceasta luna, societatile galatene isi continua valul de concedieri.

» Firme cu diverse obiecte de activitate vor da afara inca 570 de persoane.

Daca in iulie si august, perioada vacantelor, la Galati s-a vorbit mai putin de concedieri, incepand cu septembrie revin in actualitate si efectele sociale ale crizei economice, prin anuntarea la Agentia Judeteana de Ocupare si Formare Profesionala a unui nou val de concedieri colective. In septembrie isi vor pierde locurile de munca 570 de galateni, cifra care reprezinta aproximativ 10% din totalul concedierilor din primele sase luni ale anului. santierul Naval Damen, care in urma cu 10 luni inca se mai confrunta cu o lipsa acuta a personalului specializat si declansase o campanie de racolare a specialistilor plecati pe santiere in Vest, anunta acum cel de al doilea val de concedieri din acest an, care inseamna disponibilizarea a 116 dintre cei 2.747 de angajati.

 

Dar lucrurile nu se vor opri aici, pentru ca, dupa cum sustin unele surse din administratia santierului, pana in primele luni ale anului 2010, numarul salariatilor va fi redus de la 2.992, cat era in luna mai, la 1.000-1.500 de salariati. Alta societate cu astfel de probleme este Regia de Transport a Consiliului Municipal Galati, Transurb SA, de unde vor fi trimisi in somaj 120 dintre cei 825 de angajati. Au mai fost notificate reduceri de personal si de catre trei firme de constructii, care nu ar fi trebuit sa se confrunte cu o lipsa a comenzilor in aceasta perioada a anului. DPC Universal isi va inceta activitatea prin concedierea tuturor celor 20 de angajati, iar Criomec va trimite in somaj 11 dintre cei 188 de salariati. O firma de constructii ceva mai speciale, de lucrari de geniu civil, SC Constructii Feroviare Galati, va opera o reducere drastica a activitatii prin concedierea a 50 dintre cei 63 de salariati.

 

Vor intra in somaj si o treime din angajatii firmei de reparatii echipamente Super A Plus K SRL, unde isi vor pierde locurile de munca 60 dintre cei 190 de salariati. Vor mai fi concediati si 46 dintre cei 89 de salariati ai producatorului de echipamente electrice Spiact SA Galati. Isi vor mai pierde locurile de munca si galatenii care lucreaza in cadrul unor retele nationale de distributie, respectiv 13 salariati de la Legato SRL si 14 salariati de la Chorus Marketing & Distribution SRL.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă