38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialSeparatiştii din Ucraina, acuzaţi că plănuiesc noi bombardamente

Separatiştii din Ucraina, acuzaţi că plănuiesc noi bombardamente

Militanţii separatişti din Doneţk şi Lugansk intenţionează să bombardeze mijloacele de transport în comun şi biserici cu ocazia Paştelui, a anunţat comandantul adjunct al operaţiunii antiteroriste din estul Ucrainei, Valentin Fedicev, informează Mediafax.

„Am aflat că militanţii din Doneţk şi Lugansk pregătesc o provocare sângeroasă la scară largă”, a declarat, joi, Valentin Fedicev, conform Interfax Ucraina.

Militanţii plănuiesc să amplaseze bombe în autobuzele care vor merge din zonele ocupate ale regiunii Doneţk spre Mariupol şi Berdiansk şi să acuze forţele ucrainene că ucid civili, informează sursa citată.

El a adăugat că acţiuni similare ar putea avea loc în apropierea bisericilor, în timpul slujbelor de Paşte.

„La 12 aprilie, ceremoniile religioase şi marşurile ar putea fi vizate de bombardamente”, a precizat Fedicev.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al operaţiunii antiteroriste ucrainene Andrei Lisenko a declarat că separatiştii din Donbas antrenează mercenari pentru confruntări urbane.

„Inamicul îşi antrenează activ mercenarii. Conform datelor operative, în martie, membri ai formaţiunilor armate ilegale au fost antrenaţi în şase centre de antrenament din teritoriile ocupate din regiunile Doneţk şi Lugansk”, a afirmat el joi, într-o conferinţă de presă la Kiev.

„Am stabilit de asemenea că antrenamentul pentru confruntări urbane continuă în regiunea Rostov. Până la 1.500 de soldaţi din unităţi speciale ale forţelor ruse sunt implicaţi”, a precizat Lisenko.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă