30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialSenatorul Sorin Lazăr şi deputatul Kerekes Karoly, URMĂRIŢI PENAL pentru conflict de...

Senatorul Sorin Lazăr şi deputatul Kerekes Karoly, URMĂRIŢI PENAL pentru conflict de interese

Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr şi deputatul UDMR Kerekes Karoly sunt urmăriţi penal pentru conflict de interese, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, după ce şi-au angajaţi fiii la birourile parlamentare, potrivit Mediafax.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Sorin Constantin Lazăr, pentru conflict de interese, a anunţat luni Ministerul Public, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, senatorul Sorin Constantin Lazăr a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său a fost angajat în perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 la biroul parlamentar de circumscripţie.

Citeşte şi 15 actuali şi foşti parlamentari cercetaţi penal pentru conflict de interese. Vezi lista completă a parlamentarilor învinuiţi

Totodată, deputatul Kerekes Karoly este urmărit penal pentru conflict de interese, după ce, în perioada 3 octombrie 2006 – 18 mai 2009, în mod repetat, a propus şi a avizat angajarea fiului său în cadrul biroului său parlamentar şi a perfectat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa, pentru activităţi remunerate de Camera Deputaţilor, a precizat sursa citată.

În septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme cu privire la faptul că deputatul Karoly Kerekes (UDMR) şi-a angajat rudele în cadrul biroului parlamentar, încălcând astfel regimul conflictului de interese.

Citeşte şi REZULTATE FINALE: Vezi cine sunt VIITORII PARLAMENTARI ai României

ANI preciza că deputatul Karoly Kerekes a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Szilard Kerekes, în perioada 2006 – 2010, şi a soţiei sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 – 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş. Beneficiul obţinut în perioada 2004 – 2010 de către cei doi ar fi fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 de euro).

În noiembrie 2011, ANI a sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazăr, care a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi. Beneficiul patrimonial obţinut de către fiul lui Lazăr ar fi fost de 6.434 de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă