2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialSenatorul PDL Sorina Plăcintă a venit la tribunal

Senatorul PDL Sorina Plăcintă a venit la tribunal

Senatorul PDL Sorina Plăcintă a venit, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, unde va fi judecată cererea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă a fiului ei, Andrei Plăcintă, într-un dosar în care acesta este acuzat de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit Agerpres.

Dosarul de urmărire penală a ajuns deja în instanţă, urmând ca şi Andrei Plăcintă să fie adus în cel mai scurt timp.

Procurorii au stabilit că luni seară, în jurul orei 21,30, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit două persoane, dintre care una are calitate de martor, iar cealaltă de parte vătămată, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste aceasta.

Anchetatorii susţin că, prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe tânăr, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.

Andrei Plăcintă a fost audiat marţi seară la sediul Parchetului, după care procurorii au emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere de 24 de ore.

Avocatul tânărului susţine că nu sunt probe pentru ca Andrei Plăcintă să fie acuzat de tentativă de omor, incidentul de luni seară fiind, în opinia sa, o simplă ceartă între îndrăgostiţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă