21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialSenatorul Edward Kennedy, fratele fostului presedinte american JFK, a incetat din viata

Senatorul Edward Kennedy, fratele fostului presedinte american JFK, a incetat din viata

Senatorul democrat Edward Kennedy, fratele fostului presedinte american asasinat in 1963 John Fitzgerald Kennedy (JFK), a incetat din viata la varsta de 77 de ani, din cauza unui cancer la creier, a anuntat miercuri CNN citat de NewsIn.

Ted Kennedy revenise in Senat in noiembrie 2008, dupa ce in iunie anul trecut a fost operat pentru o tumora cerebrala situata in lobul parietal stang unde se afla, printre altele, centrul vorbirii.

El a fost prezent la dejunul de investitura dat in cinstea presedintelui Barack Obama, in ianuarie 2009, cand a lesinat pus pe seama oboselii.

Senator de Massachusetts (nord-est) ales pentru prima oara in 1962, Kennedy l-a sustinut pe Obama in timpul alegerilor primare pentru Casa Alba. El a sustinut un discurs emotionant la Conventia democrata din august, de la Denver.

Ted Kennedy a fost numit adesea "leul din Senat" pentru intensa lui activitate legislativa.

Clanul Kennedy, care marcheaza de ani de zile viata politica de la Washington, dar despre care se spune ca ar fi urmarit de un blestem, a mai pierdut luna aceasta un membru. O sora a fostului presedinte american John F. Kennedy, Eunice Kennedy Shriver, soacra guvernatorului din California Arnold Schwarzenegger, a decedat la 11 august la varsta de 88 de ani. Eunice Kennedy a infiintat Jocurile paralimpice in 1968 si si-a consacrat viata apararii drepturilor persoanelor cu handicap mintal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă