9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialSenatorul Cordoş vrea reducerea TVA pentru combustibilul de termoficare

Senatorul Cordoş vrea reducerea TVA pentru combustibilul de termoficare

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş, a anunţat că va propune scăderea TVA pentru combustibilul folosit de centralele termice. Astfel, el doreşte ca taxa pe valoarea adăugată pentru combustibilul folosit în termoficare să scadă de la 24 la sută la 5 la sută.

Cu cât vor scădea facturile

Senatorul clujean a calculat că, astfel, va scădea valoarea facturilor de încălzire cu 15 la sută. De asemenea, autorităţile locale vor putea economisi 15 la sută din bugetele alocate persoanelor care au venituri mai mici de 786 de lei pentru fiecare membru de familie şi care, astfel, beneficiază de subvenţii. Alexandru Cordoş recomandă autorităţilor locale să folosească aceste economii, dacă propunerea sa va fi adoptată, pentru a investi în modernizarea sistemului de termoficare, astfel încât toţi abonaţii să beneficieze de aceste modernizări.

“În cazul în care această propunere nu va fi aprobată, ca urmare a acţiunilor Guvernului Boc, facturile la încălzire vor creşte cu 60 la sută. Prin acordul cu FMI, Guvernul s-a angajat să elimine subvenţiile la căldură, dar nu s-a angajat să nu reducă TVA-ul la combustibil”, spune senatorul PSD.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă