32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialSenatorii intra 4 zile in concediu fara plata si in decembrie

Senatorii intra 4 zile in concediu fara plata si in decembrie

Senatorii vor intra patru zile in concediu fara plata, pana la finalul anului 2009, potrivit unei hotarari a Biroului permanent al Senatului, a informat, marti, Camera superioara, printr-un comunicat transmis Agerpres.

Concediul fara plata va trebui luat de senatori in zilele de 24, 29, 30 si 31 decembrie, printr-un memorandum adoptat luni de conducerea Senatului.
Indemnizatiile si diurnele senatorilor, precum si sumele forfetare necesare functionarii birourilor senatoriale, aferente lunii decembrie 2009, au fost diminuate cu 15,5%.

Masurile vin in completarea memorandumului intern aprobat de conducerea Senatului pe 10 noiembrie, prin care au fost impuse patru zile libere fara plata pentru toti senatorii, pentru personalul birourilor si grupurilor parlamentare si pentru functionarii din cadrul serviciilor Senatului, in luna respectiva.

Deciziile Biroului permanent au fost luate in conformitate cu prevederile Legii 329/2009, privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă