14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSenat: A început dezbaterea moţiunii simple pe agricultură

Senat: A început dezbaterea moţiunii simple pe agricultură

Senatorii au început, în această după-amiază, dezbaterea moţiunii simple intitulată „Agricultura falimentară, dar politizată”, iniţiată de un număr de 58 de senatori PSD şi PNL, reltează Mediafax.

La şedinţă, la care şi-au anunţat prezenţa 76 senatori, participă şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Textul moţiunii este citit de senatorul PSD Petre Daea, preşedinte al Comisiei pentru agricultură.

Uniunea Social Liberală solicită Guvernului în textul moţiunii simple pe domeniul agriculturii elaborarea unui Program naţional de siguranţă alimentară a României, modificarea Legii camerelor agricole, dar şi plata de urgenţă a datoriilor restante către fermieri, potrivit Agerpres.

Totodată, semnatarii moţiunii cer premierului să analizeze posibila demitere a ministrului agriculturii, Valeriu Tabără, „ţinând seama de lipsa de viziune dovedită, precum şi de semnalele privind implicarea ministrului în promovarea intereselor comerciale ale unor firme străine”.

La finalul dezbaterilor, care vor dura aproximativ două ore, moţiunea va fi supusă la vot, fiind considerată adoptată dacă va întruni votul favorabil al majorităţii senatorilor, respectiv 69 de voturi „pentru”.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat că în coaliţie s-a discutat despre moţiunea simplă pe tema agriculturii depusă de opoziţie, care va fi dezbătută în cursul acestei zile, şi despre problemele legate de acest domeniu.

Moţiunea este semnată de 58 de reprezentanţi ai PSD şi PNL.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, luni, după şedinţa BPN al PDL, că senatorii democrat-liberali vor vota împotriva moţiunii simple a opoziţiei pe tema agriculturii.

Cele mai citite

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă