26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialSemenya: Sunt încântată să revin în competiţii

Semenya: Sunt încântată să revin în competiţii

Campioana mondială a probei de 800 de metri, Caster Semenya, din Africa de Sud, a declarat marţi, după ce a aflat că se poate întoarce în competiţiile atletice, că este încântată de faptul că ancheta IAAF s-a încheiat cu un rezultat care îi permite să revină în arena mondială, informează AFP, potrivit Mediafax.

„Sunt încântată să intru din nou în arena mondială a atletismului şi de-abia aştept să particip la competiţii lăsând toate disputele în urma mea”, a spus Semenya într-un comunicat prezentat de avocaţii ei.

Avocatul atletetei, Greg Nott, a precizat că acordul a survenit după negocieri îndelungate între echipele medicale ale Federaţiei Internaţionale de Atletism şi echipa lui Semenya, conduse de un mediator internaţional. El a menţionat că termenii acordului vor rămâne confidenţiali.

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat marţi că atleta sud-africană Caster Semenya poate concura în competiţii oficiale feminine după ce ancheta privind identitatea sexuală a acesteia s-a încheiat.

Forul mondial a hotărât, în august 2009, la Campionatele Mondiale desfăşurate la Berlin, unde atleta sud-africană a dominat proba de 800 de metri, să numească un grup de experţi pentru a stabili identitatea sexuală a sportivei, suspectată că ar fi hermafrodită. Acest anunţ a scandalizat Africa de Sud şi situaţia a luat o turnură extrasportivă, având implicaţii politice şi rasiale.

Iniţial, IAAF a anunţat că rezultatele testelor vor fi date publicităţii în luna noiembrie a anului trecut, însă prezentarea acestora a fost amânată pentru luna iunie a acestui an.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă