19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful Spitalului Județean din Ploiești, ARESTAT, după ce a fost prins în...

Șeful Spitalului Județean din Ploiești, ARESTAT, după ce a fost prins în timp ce lua șpagă. Decizia NU este definitivă

UPDATE:  Directorul Spitalului Județean Ploiești, Ion-Alexandru Băloi, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de luare de mită,, relatează Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, joi seară, propunerea făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi au dispus arestarea preventivă a lui Alexandru Băloi pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată de directorul Spitalului Județean Ploiești.

————-

Ion-Alexandru Băloi, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție pentru luare de mită, în formă continuată, potrivit unui comunicat DNA. 

Băloi a fost audiat azi noapte, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 3.000 de lei. 

Citește și: Șeful Spitalului Județean din Ploiești, audiat, după ce a fost prins în FLAGRANT, în timp ce primea 30.000 de lei ȘPAGĂ

Astfel, procurorii arată că, în perioada aprilie  2014 – iulie 2015, Băloi, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză), în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menționată.

Mai mult, Băloi ar fi tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.

În total, managerul Spitalului Județea Ploiești a primit 6.5000 de lei în trei tranșe. Această sumă se coroborează cu retragerile de numerar din contul societăţii atât din punct de vedere al datei cât şi al procentului – circa 20% din valoarea facturilor achitate.

Ieri, Băloi a primit de la martorul denunțător suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

Procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, iar asupra managerului s-au găsit 3.000 de lei.

Alexandru Băloi va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă. 

 

 

Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă