2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialSeful Politiei Zlatna, cercetat pentru lovire

Seful Politiei Zlatna, cercetat pentru lovire

Parchetul Curtii de Apel Alba a demarat o ancheta dupa ce Alexandru Olalau s-a plans ca Radu Tomuta l-a agresat

Seful politiei orasului zlatna, subcomisarul Radu Tomuta, este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia dupa ce viceprimarul Alexandru Olalau l-a acuzat ca l-a batut in urma cu o saptamana.
"In urma sesizarii domnului Alexandru Olalau, viceprimarul orasului Zlatna, cu privire la faptul ca acesta ar fi fost agresat in data de 13.01.2008, de catre seful Politiei orasului Zlatna, subcomisar Tomuta Radu, Inspectoratul de Politie al Judetului Alba a declansat cercetarea prealabila a politistului. Cercetarile vor fi continuate de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia", se sustine intr-un comunicat al IPJ Alba.
Potrivit viceprimarului Alexandru Olalau, incidentul a avut loc dupa un acci-dent de circulatie soldat cu ruperea unei conducte de gaz metan.
"In data de 13 ianuarie 2008, in jurul orei 18.35, am fost sesizat de catre Inspectoratul de Protectie Civila al orasului Zlatna ca in satul Patrangeni a avut loc un accident de circulatie care s-a soldat cu ruperea conductei de gaz. M-am deplasat cu autoturismul propriu la fata locului si am constatat ca locul accidentului nu era semnalizat. Am parcat masina proprie in afara carosabilului la aproximativ 50 de metri si am lasat avariile pornite. La fata locului a ajuns si domnul Radu Tomuta, care a purtat o discutie la o distanta de aproximativ 10 metri de accident, pe un pod aflat pe DN74, cu doi politisti, in persoana agentilor Chirila si Ristei. A venit la mine domnul agent Chirila si mi-a recomandat sa iau masina de unde am parcat-o pentru a semnaliza accidentul. Pe pod m-a asteptat domnul Radu Tomuta, care a venit spre mine si mi-a zis sa mut masina ca incurca circulatia, iar eu i-am raspuns ca acum pot pleca. In acel moment, domnul Radu Tomuta m-a lovit cu umarul sa ma impinga peste pod in rau, iar eu am strigat si am alergat spre masina, iar el cu pumnul asupra mea m-a mai fugarit aproximativ 10 metri dupa care a continuat sa ma ameninte ca ma bate", a spus viceprimarul Alexandru Olalau.

APARARE

Comandantul Politiei Zlatna, Radu Tomuta, a respins afirmatiile viceprimarului Alexandru Olalau. Politistul sustine ca nu l-a atins pe viceprimar, iar la finalul anchetei va face mai multe declaratii. "Ma declar total nevinovat. Nu l-am agresat, nici macar nu l-am atins pe domnul Olalau pentru simplul fapt ca cine ma cunoaste stie ca nu-mi sta in caracter sa procedez astfel. Se va face o ancheta in urma celor declarate de viceprimar, iar la sfarsitul ei voi face si eu mai multe declaratii", a spus subcomisarul Radu Tomuta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă