21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful poliţiei moldovene, REȚINUT, din greșeală, la Moscova. Cu cine l-au confundat...

Şeful poliţiei moldovene, REȚINUT, din greșeală, la Moscova. Cu cine l-au confundat infractorii

Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reţinut timp de trei ore, marţi, la Moscova, după ce a fost confundat cu un infractor dat în urmărire internaţională, informează Mediafax.

Gheorghe Cavcaliuc, care călătorea spre Minsk, împreună cu ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, a fost reţinut de poliţia rusă pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, relatează site-ul Unimedia.info.

Cavcaliuc a fost reţinut iniţial pe motiv că ar exista anumite probleme cu paşaportul său. Ulterior, grănicerii ruşi şi-ar fi motivat decizia prin faptul că acesta ar semăna cu o persoană dată în urmărire internaţională.

După trei ore a fost eliberat, iar agenţii Serviciului rus de Securitate (FSB) au prezentat scuze pentru confuzie, a declarat Cavcaliuc pentru Publika TV.

La rândul său, ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a declarat pentru Unimedia că este vorba despre o neînţelegere.

„Actualmente suntem împreună cu delegaţia la Aeroport. Mergem la Minsk. Este vorba despre o neînţelegere, ne vom clarifica. Nimeni nu este reţinut. Vom veni cu o declaraţie oficială dacă va fi necesar”, a precizat Balan.

Oficialii au luat apoi avionul către capitala Belarusului, unde urmau să participe la reuniunea ordinară a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Interne ai statelor membre CSI.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...
Ultima oră
Pe aceeași temă