20.9 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeSpecialȘeful guvernului de la Budapesta îl acuză pe George Soros că acționează...

Șeful guvernului de la Budapesta îl acuză pe George Soros că acționează contra Ungariei

Există unele forţe internaţionale care depun în prezent mari eforturi pentru a aduce în Europa un număr cât mai mare de migranţi, a afirmat luni premierul ungar Viktor Orban în faţa parlamentului de la Budapesta, relatează agenţia MTI citată de Agerpres.

După ce Orban l-a acuzat pe miliardarul ungaro-american George Soros că este unul dintre susţinătorii imigraţiei în Europa, un deputat al partidului naţionalist Jobbik, Marton Gyongyosi, i-a amintit că în anii ’80 Soros a finanţat burse pentru cei care aveau să fondeze, după căderea comunismului, actualul partid de guvernământ Fidesz. 

‘Nu credeţi că este ipocrit, oportunist şi necinstit să vă întoarceţi împotriva fostului dumneavoastră protector ? l-a întrebat respectivul deputat pe Orban. Acesta din urmă i-a răspuns că mişcarea anticomunistă a fost finanţată din mai multe surse şi că acest lucru nu a fost niciodată un secret. 

‘Este important că George Soros şi-a mobilizat la acea vreme forţele împotriva comunismului pentru a contribui la colapsul acestuia şi la retragerea armatei sovietice’, a mai spus şeful executivului ungar, menţionând că acest fapt nu are nimic de-a face cu actuala criză provocată de valul de migranţi extracomunitari. 

‘Există unele forţe internaţionale care încearcă să aducă în Ungaria (…) şi în alte ţări ale Uniunii Europene cât mai mulţi migranţi posibil’ a continuat Orban, afirmând mai departe despre George Soros că ‘oricare ar fi meritele sale din trecut (…), ceea ce el face acum merge împotriva intereselor naţionale ale Ungariei’. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Salariile polițiștilor s-ar putea majora la rectificare

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat, joi, că o majorare a salariilor poliţiştilor, prin actualizarea grilei de salarizare după Legea 153,...
00:00:37

Șeful NATO: Forțele ucrainene „câștigă teren”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o vizită neanunțată la Kiev, a declarat joi (28 septembrie) că forțele ucrainene „câștigă treptat teren” în contraofensiva...

România a luat fața Rusiei. Egiptul a cumpărat de la noi tone de grâu, deși rușii au scăzut drastic prețurile

Achiziţia cuprinde 60.000 tone de grâu din România, care va fi livrat în perioada 10-20 noiembrie, şi 110.000 tone de grâu din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies