29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialSeful clinicii Sabyc cere instantei sa ii permita sa mearga in Israel,...

Seful clinicii Sabyc cere instantei sa ii permita sa mearga in Israel, la tratament

Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a depus, la Tribunalul Bucuresti, doua cereri de revocare a obligatiei de a nu parasi Bucurestiul, dispusa de Curtea de Apel Bucuresti in momentul eliberarii sale, pe 1 septembrie, deoarece trebuie sa ajunga in Israel, la tratament, potrivit NewsIn.

Astfel, Mironescu a depus, pe 15 septembrie, la Tribunalul Bucuresti, o prima cerere de revocare a obligatiei de a nu parasi Capitala, cerere care a primit termen marti. Insa, deoarece dosarul de urmarire penala nu a ajuns in instanta, cauza a fost amanata pentru joi.

Tot joi, magistratii de la aceeasi instanta vor judeca si a doua cerere depusa de seful clinicii Sabyc, prin care acesta solicita instantei permisiunea de a parasi tara. Aceasta a doua cerere a fost depusa la Tribunalul Bucuresti pe 18 septembrie.

Si medicii israelieni Natan Lewit si Genia Ziskind, cercetati in cazul clinicii Sabyc, au facut o cerere de revocare a masurii de a nu parasi tara, care se va judeca tot joi, la Tribunalul Bucuresti. Lewit si Ziskind sunt la a treia incercare de revocare a masurilor preventive care le-au fost impuse, dupa ce tot magistratii de la Tribunalul Bucuresti au respins, pe 8 septembrie si pe 26 august, doua cereri asemanatoare.

Medicii Natan Lewit si Genia Ziskind practicau medicina pe teritoriul Romaniei fara permis de munca, fara autorizatie sanitara si fara acordul Colegiului Medicilor, informeaza un comunicat al DIICOT remis, pe 29 iulie, agentiei NewsIn.

Cei doi medici au fost retinuti, in iulie, pentru 24 de ore, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material si exercitarea fara drept a unei profesii. Ei au fost lasati liberi de instanta, dar nu au voie sa iasa din tara.

Seful Sabyc, Harry Mironescu, si secretara clinicii, Cecilia Borza, au fost eliberati pe 31 august, dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti de a admite recursurile celor doi impotriva hotararii Tribunalului, care nu a acceptat cererile de eliberare sub control judiciar. Decizia CAB a fost definitiva, cei doi fiind eliberati in aceeasi zi.

Lui Mironescu si Borza li s-a impus, in schimb, sa nu paraseasca Bucurestiul, sa vina la instanta si la organele de urmarire penala cand sunt chemati, sa mearga la Politie conform programului de supraveghere, sa nu influenteze sau sa se vada cu martorii. Lui Harry Mironescu i s-a mai interzis sa exercite profesia de medic.

Medicul Yair Miron, fiul lui Harry Mironescu, a fost eliberat pe 21 august, sub control judiciar, prin decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti. Magistratii CAB si-au motivat decizia prin faptul ca Yair Miron nu a fost implicat efectiv in procedurile de fertilizare in vitro sau in racolarea donatoarelor de ovocite, desi figura in calitate de unic asociat al clinicii Sabyc.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc, respectiv pentru Harry Mironescu, Cecilia Borza si Yair Miron. Acestia sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă