36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialŞeful CJ Cluj: De Longhi va angaja între 600 şi 1.000 de...

Şeful CJ Cluj: De Longhi va angaja între 600 şi 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, miercuri, că producătorul italian de electrocasnice De Longhi va angaja între 600 şi 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu, care va fi cumpărată de la Nokia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am finalizat, miercuri, discuţia în trei, între Nokia, De Longhi şi CJ Cluj, şi s-a încheiat acordul de preluare a halelor Nokia de la Jucu de către De Longhi. La Jucu va fi a cincea fabrică de electrocasnice De Longhi din lume, investiţia fiind de până la 30 de milioane de euro. Compania italiană va angaja între 600 şi 1.000 de angajaţi, e important pentru disponibilizaţii de la Nokia să lucreze aici. În urma discuţiilor cu cei de la De Longhi, ei au acceptat, în principiu, ideea de a subcontracta componente de la producători români pentru producţia lor de electrocasnice. Producţia ar putea începe în acest an”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

El a anunţat şi că autorităţile judeţene se află în discuţii avansate cu un producător de componente auto care ar putea deschide tot în parcul industrial Tetarom 3, unde se află şi fabrica din Jucu, o unitate de producţie, investiţie care ar urma să se ridice la 60 de milioane de euro.

„Sperăm să finalizăm discuţiile la mijlocul lui februarie. Firma de componente auto preconizează crearea a 1.500-2.000 de locuri de muncă”, a spus Alin Tişe.

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj, cele două companii anunţând miercuri semnarea unui acord în acest sens.

„De’Longhi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde De’Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia”, se arată într-un comunicat al celor două companii.

Tranzacţia va fi supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Companiile estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului în curs.

„Părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali”, se precizează în comunicat.

Nokia a anunţat, în septembrie 2011, că va opri producţia de telefoane mobile la Cluj şi că va vinde halele de producţie, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Grupul finlandez a început producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Robert Andersson, senior vice president la Nokia, a declarat în comunicat că grupul a dorit să găsească pentru halele de producţie „un investitor important cu planuri clare de creştere şi de a crea locuri de muncă în viitorul apropiat”.

Presa a relatat, după ce Nokia a anunţat închiderea fabricii, că mai multe companii, precum ZTE, unul dintre cei mai mari producători chinezi de echipamente telecom, producătorul de medicamente Terapia Ranbaxy sau Bosch erau interesate să preia halele respective.

De’Longhi produce şi comercializează aparate electrocasnice, în special în domeniul automatelor de cafea, aparatelor de bucătărie, îngrijirii locuinţei şi confortului casnic. Grupul este listat la Bursa din Milano. Principalele mărci proprii sunt De’Longhi şi Kenwood. În România De’Longhi nu deţine în prezent facilităţi de producţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă