23.2 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSpecialȘeful biroului de Ordine Publică din Fălticeni, în arest la domiciliu, pentru...

Șeful biroului de Ordine Publică din Fălticeni, în arest la domiciliu, pentru trafic de influență

 

UPDATE 21.20: Tribunalul Suceava a respins, miercuri, cererea procurorilor anti-coprupție privind arestarea preventivă a şefului Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, Vasile Cristinel Miron. dispunând măsura arestului la domiciliu. 

Procurorii au mai dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Florin Marius Curcă, pentru cumpărare de influenţă. 

————

Vasile Cristinel Miron, şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a fost reținut de DNA Suceava, sub acuzația de trafic de influenţă. 

El va fi prezentat miercuri Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

De asemenea, procurorii au mai dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Florin Marius Curcă, pentru cumpărare de influenţă. 

Citește și: PERCHEZIȚII. Șef din Poliția Fălticeni, vizat de DNA Suceava

“În martie 2016, inculpatul Miron, în calitate de şef al Biroului de Ordine Publică, a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 160 de lei de la Florin Curcă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi îi va determina pe aceştia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit anchetatorilor, Vasile Miron a acceptat şi promisiunea lui Florin Curcă de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluţionat favorabil. 

“Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legişti a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistenţele inculpatului Curcă, Vasile Miron i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranşe”, au mai arătat procurorii.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

 

Cele mai citite

Iohannis a promulgat legea! Neregulile în utilizarea fondurilor europene vor fi aspru sancționate

Potrivit comunicatului menționat, este vorba despre "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 97/2022 pentru modificarea și completarea...

Bordel cu minore, în centrul orașului Constanța! Marinarii și navigatorii străini, principalii clienți

Bordelul a funcționat timp de un an în zona centrală a orașului, în văzul lumii. Notele de plată erau de ordinul miilor de...

Ucraina se pregătește să înceapă negocierile de aderare la UE în 2023

 Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că i s-a transmis că „este foarte posibil ca negocierile de aderare la UE a Ucrainei să înceapă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies