27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialŞeful ANI: Unii politicieni ne ameninţă - "Ai grijă ce faci"

Şeful ANI: Unii politicieni ne ameninţă – „Ai grijă ce faci”

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a explicat, la emisiunea „Perspectiva” de la Realitatea TV, că în timp ce unii demnitari reacţionează corect în momentul în care află că sunt verificaţi de Agenţie, alţii recurg la ameninţarea inspectorilor de integritate. Şeful ANI a subliniat însă că vor mai apărea dosare. Şeful ANI este în direct la Realitatea TV.

Întrebat cum reacţionează demnitarii când sunt verificaţi de ANI, Horia Georgescu a relatat: „unii sunt corecţi, aduc acte şi dovezi în sprijinul lor. Sunt demnitari care, prin vicii de procedură, nu vor să primească informările ANI. Uneori, inspectorii de integritate sunt ameninţaţi, există recomandări voalate, ‘ai grija ce faci, ANI s-ar putea sa se desfiinţeze, nu se ştie ce se întâmplă cu tine’. Cei care ne ameninţă pot fi şi înalţi funcţionari, pot fi şi politicieni”. Georgescu a evitat însă să dea nume, limitându-se la a preciza că există cazuri relatate şi de presă.

„Cu siguranţă vor mai apărea dosare, dar nu vreau să dau naştere la speculaţii. Vă spun că Agenţia lucrează”, a mai spus Georgescu.

Şeful ANI a subliniat că multe sesizări sunt primite de la cetăţeni. „Asta arată că oamenii au început să aibă încredere în noi. cetăţenii, entităţile private sesizează Agenţia cu privire la anumite nereguli”, a arătat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă