33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialŞeful ANI: "Nu m-a sunat niciodată Traian Băsescu"

Şeful ANI: „Nu m-a sunat niciodată Traian Băsescu”

Întrebat dacă a primit vreodată vreun telefon de la şeful statului, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a negat: „Nu m-a sunat niciodată preşedintele Traian Băsescu”. Declaraţia a fost făcută în timpul emisiunii „Perspectiva”, difuzată de postul Realitatea.

Oficialul a răspuns negativ şi la întrebarea dacă el l-a sunat vreodată pe preşedintele statului. Georgescu a spus că l-a cunoscut pe Traian Băsescu în 2009, la un eveniment la Cotroceni care avea legătură cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), şi că de atunci nu s-au mai întâlnit. d

Citeşte şi Şeful ANI: Unii politicieni ne ameninţă – „Ai grijă ce faci”

Horia Georgescu a vorbit despre acuzaţiile că instituţia pe care o conduce ar favoriza tabăra apropiată de preşedintele Traian Băsescu, atacuri pe care le-a respins. Potrivit acestuia, cazurile cercetate de ANI sunt alese cu ajutor unui soft special, care nu este vulnerabil unor alegeri subiective. Oficialul a pus acuzaţiile pe seama dorinţei unor politicieni de a decredibiliza agenţia.

Georgescu a fost rugat să comenteze scandalul iscat în noiembrie 2009, când au apărut în presă o serie de înregistrări audio ale unor discuţii ce au avut loc între Sorin Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac şi Cătălin Macovei (pe atunci şef al Agenţiei Naţionale de Integritate). Din aceste înregistrări reieşea că Sorin Roşca Stănescu l-ar fi şantajat pe şeful ANI de atunci.

„Eu nu m-aş fi întâlnit în acel cadru cu cei doi aşa-zişi jurnalişti”, a comentat oficialul gestul predecesorului său.

Întrebat pe cine ar alege ca partener în lupta destinată curăţirii clasei politice între Traian Băsescu şi Victor Ponta, Georgescu a răspuns: „Pe amândoi”.

Legat de procentul politicienilor cinstiţi din România, şeful ANI a răspuns că acesta este destul de ridicat.

„Determinat şi consecvent” au fost cuvintele pe care Horia Georgescu le-a ales atunci când a fost rugat să se autocaracterizeze. 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă