38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialȘefii Polițiilor capitalelor Europene au venit la București

Șefii Polițiilor capitalelor Europene au venit la București

Șefii Polițiilor capitalelor Europei Centrale şi de Est și Munchen au venit la București. Ei au participat la o conferință pe tema prevenirii infracționalității. 

”În perioada 07 – 09.10.2014 a avut loc la Bucureşti ediţia de toamnă a Conferinţei Şefilor Poliţiilor din capitalele Europei Centrale şi de Est și Munchen. La lucrările Conferinţei au participat delegaţii din Berlin, München, Bratislava,Viena, Varşovia, Praga, Budapesta și București.

Tema Conferinţei a fost: “Prevenirea – modalităţi concrete pentru eficientizarea activităţii preventive în toate domeniile specifice poliţiei, cât şi în ceea ce priveşte colaborarea cu alte instituţii ale statului, ONG-uri sau mass-media”.

Dezideratele activităţii de prevenire sunt, pretutindeni, diminuarea infracţionalităţii, scăderea sentimentului de teamă al populaţiei prin creşterea gradului de siguranţă comunitar”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

În contextul intensificării colaborării între forţele de poliţie existente, prin aceste întâlniri, se încearcă promovarea de noi practici şi tehnici poliţieneşti, precum şi identificarea unor soluţii optime cu privire la lupta împotriva criminalităţii.

Următoarea Conferinţă va fi găzduită de Poliţia Praga, în perioada 5 – 7 mai 2015.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă